ΓΔ: 2573.02 -1.87% Τζίρος: 141.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:03:37
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Σε χαμηλό «βηματισμό» το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,07%.

Τις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται πως ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς επικρατούν πτωτικές τάσεις στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών μετά τις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.279,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,21% . Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,07%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (0,67%) και της Quest Συμμετοχών (+0,64%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (-2,72%), Coca Cola HBC (-1,68%) και της ΕΥΔΑΠ (-1,55%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+4,28%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,64%).

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-2,535) και των Τροφίμων (-1,65%).    Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 44 πτωτικά και 19 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Medicon +8,60% και Lavipharm +4,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -8,64% και Moda Bango -5,07%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ταμπλό χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο ΧΑ, κάτω από τις 2.600 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1,30% κάτω από τις 2.600 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Πιέσεις από πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές

Αρνητικό το κλίμα στις διεθνείς αγορές, με το πετρέλαιο να ενισχύεται πάνω από τα 103 δολάρια και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων να αυξάνονται, ενώ η ένταση στη Μέση Ανατολή εντείνει την ανησυχία των επενδυτών.
πίνακας χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ, «βουτιά» σχεδόν 4% στις τράπεζες

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω πτωτικού κλίματος και των ευρωαγορών, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σε όλο και υψηλότερα επίπεδα.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Πτωτικά η αγορά με τις τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, ενώ αρνητικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ανόδου του πετρελαίου και των αποδόσεων των ομολόγων.