ΓΔ: 2003.5 -0.39% Τζίρος: 61.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:34
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε χαμηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, περιορίζονται οι απώλειες

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+3,33%), τoυ ΟΛΠ (+2,27%) και της Viohalco (+1,83%).

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών περιόρισαν σημαντικά τις αρχικές απώλειές τους.

O Γενικός Δείκτης Τιμών, λίγο μετά τις 13:00, διαμορφώνεται στις 1.297,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,16%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.293,52 μονάδες (-0,48%).

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31.78 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,34%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+3,33%), τoυ ΟΛΠ (+2,27%) και της Viohalco (+1,83%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-2,64%), της Μυτιληναίος (-1,28%) και της Autohellas (-1,14%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,89%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,50%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-2,63%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,97%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Πειραιώς, με 2.048.162 και 1.149.280 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 3,49 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 3,10 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 49 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Δομική Κρήτης +7,62% και Αφοί Κορδέλλου +6,35%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Προοδευτική -10,00% και Λεβεντέρης(π) -9,68%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
MARKET MAKER

Το άδειασμα στις δημοπρασίες, πιέσεις για ΕΧΑΕ και συμμαχίες στον ΟΠΑΠ

Η βύθιση της Παρασκευής, οι κρίσιμες ημερομηνίες των αποτελεσμάτων, η κίνηση της Eurobank που ωφελεί την ΕΧΑΕ, το άδειασμα σε τράπεζες και Metlen, η αδυναμία της Sarantis και ποια «μικρομεσαία» ξεχώρισαν.
Γραφικό αγοράς κρυπτονομισμάτων
ΑΓΟΡΕΣ

Απότομη στροφή στο Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, blue chips

Το θετικό κλίμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες (-1,32%) του Γενικού Δείκτη που έκλεισε στις 2.011,41 μονάδες. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας