ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
χρηματιστήριο και μετοχές
Πηγή: Shutterstock

Ευρωπαϊκές αγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή που έδειξαν ότι τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 5,5% αλλά ο δομικός πληθωρισμός συνέχισε να αυξάνεται.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών του δεύτερου εξαμήνου του έτους καθώς οι περαιτέρω ενδείξεις για ασθενή ανάπτυξη στην Κίνα τροφοδότησαν τις ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 463,24 μονάδες στις 10:48 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,1% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των περισσότερων μετάλλων.

Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή που έδειξαν ότι τον Ιούνιο στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 5,5% αλλά ο δομικός πληθωρισμός συνέχισε να αυξάνεται. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,31% στις 16.198 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC ενισχύεται κατά 0,24% στις 7.418 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE κερδίζει 0,26%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήρια: Οριακή πτώση 0,16% για τον Γενικό Δείκτη - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπιες απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.610,48 μονάδες, ενώ μικτή τάση επικρατεί στην Ευρώπη με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.