ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με αρνητικό πρωταγωνιστή τις τράπεζες

Ο γερμανικός DAX έκλεισε σε ανοδικό έδαφος, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,05%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,6% και o βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 0,3% στις 7.891,13 μονάδες.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 σε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με τις τράπεζες να αναδεικνύονται στον αρνητικό πρωταγωνιστή της ημέρας. 

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,4% και έκλεισε στις 467,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε σε ανοδικό έδαφος, σημειώνοντας μικρά κέρδη 0,05% και σκαρφάλωσε στις 15.872,13 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,6% και έκλεισε στις 7.531,61 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε σε ποσοστό 0,3% στις 7.891,13 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έχασε 2,2%, καθώς τα αποτελέσματα του κλάδου ήταν ακόμη πιο δυσοίωνα.

Η UBS Group AG έχασε 2,2% αφού η τράπεζα έβαλε στην άκρη περισσότερα χρήματα για να τραβήξει μια γραμμή κάτω από την εμπλοκή της σε τοξικά ενυπόθηκα δάνεια, καθώς ετοιμάζεται για το «δύσκολο» έργο της της πεσμένης ανταγωνίστριας Credit Suisse.

Η ισπανική Santander κατρακύλησε σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τελευταίο τρίμηνο. 

Εκτός του τραπεζικού κλάδου, η βρετανική Associated British Foods σημείωσε βουτιά 4,2% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της υποχώρησαν στο εξάμηνο και την προειδοποίηση της εταιρείας για τις αντοχές των καταναλωτών εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού. 

Αντίθετα, η Novartis σημείωσε άλμα 4% μετά την αναβάθμιση του outlook για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης. 

Η Wall St πέφτει καθώς τα αδύναμα κέρδη εντείνουν τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς μια δυσμενής πρόβλεψη της United Parcel Service τροφοδότησε τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, ενώ η πτώση των καταθέσεων της First Republic Bank υποδαύλισε τις ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα.

Οι μετοχές της United Parcel Service Inc σημείωσαν πτώση 9,2% και φάνηκε ότι θα σημειώσουν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων οκτώ και πλέον ετών, μετά την πρόβλεψη για τα έσοδα ολόκληρου του έτους στο χαμηλότερο άκρο των προηγούμενων προβλέψεών της, καθώς η εταιρεία διανομής παλεύει με την αποδυνάμωση της οικονομίας.

Η ομότιμη FedEx Corp έχασε 2,9%, ενώ ο δείκτης Dow Jones Transport Average σημείωσε πτώση 3,1%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.
Χρηματιστηριακοί δείκτες γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες απώλειες στο ΧΑ με ρευστοποιήσεις κερδών μετά το ανοδικό σερί

Η αργία στη Wall Street περιόρισε τις συναλλαγές, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες 0,34% στις 2.099,80 μονάδες. Κατοχυρώθηκαν κέρδη σε τράπεζες ΔΕΗ, Motor Oil, ανοδικά κινήθηκαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Metlen, Ελβαλχαλκορ και ΕΥΔΑΠ.