ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Γραφικά μετοχών και παράγωγα
Φωτό: Shutterstock

Πιέσεις μετά την κατάκτηση νέου υψηλού εννέα μηνών για την Ευρώπη

Επιστροφή των ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική στις αγορές, αλλά και διάθεση για κατοχύρωση μέρους των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Σε πτωτική πορεία τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά, όμως, από τη χθεσινή πολύ καλή πορεία και την κατάκτηση νέου υψηλού εννέα μηνών, με τις ανησυχίες για τη νομισματική πολιτική και τις αυξήσεις επιτοκίων να επιστρέφουν. 

Πτώση 0,43% για τον Stoxx 600, με τον DAX να υποχωρεί 0,36%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,23%, ενώ απώλειες 0,12% εμφανίζει ο CAC 40. Αντίθετα θετική είναι η εικόνα για την ιταλική αγορά με τον FTSE MIB να έχει κέρδη 0,12%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 κινείται 0,5% χαμηλότερα. 

Οριακά κέρδη για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,09%, ενώ τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο 0,10%.

Η τιμολόγηση της αγοράς για την κορύφωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Ιούλιο αυξήθηκε καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα στοιχεία και τις δηλώσεις των κεντρικών τραπεζιτών που υποδεικνύουν περαιτέρω σύσφιξη. Ο πρόεδρος της Fed Bank of Richmond τ. Μπάρκιν, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η αύξηση των επιτοκίων για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, ενώ ανάλογες απόψεις εξέφρασαν τέσσερα ακόμη μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ. 

Θετικό το μήνυμα από τη βρετανική οικονομία καθώς στο δ' τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση της στατιστικής υπηρεσίας, έμεινε αμετάβλητη, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα διολισθήσει σε ύφεση. Η Τράπεζα της Αγγλίας προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα θα εισέλθει σε ρηχή αλλά μακρά ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Νέο ράλι για την αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται 2,37% στα 86,58 δολάρια, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 2,41% στα 79,98 δολάρια. Νέα άνοδος και για το φυσικό αέριο με κέρδη που ξεπερνούν το 3%, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου να φθάνει στα 54,35 ευρώ. 

Ανοδική η εικόνα και γαι την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει οριακά κέρδη 0,07% στα 1.879,30 δολάρια και τον άργυρο να κινείται 0,37% υψηλότερα στα 22,23 δολάρια. 

Μεγάλες πιέσεις για την αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να υποχωρεί άνω του 2%, ενώ απώλειες 0,30% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite. Αντίθετα κέρδη 0,31% είχε ο ιαπωνικός Nikkei. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια στην αντίδραση εν μέσω αβεβαιότητας

Οι αγορές κινούνται σε εύθραυστη ισορροπία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, με άνοδο σε futures ΗΠΑ-Ευρώπης, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητεί συνέχεια στην ανοδική αντίδραση.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

Κοιτάει τις 2.200 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τις τράπεζες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει την ανοδική αντίδραση με τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 2.200 μονάδες, με τις τράπεζες να οδηγούν τα κέρδη και τις διεθνείς αγορές να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.
Μετοχές χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Αναζητείται συνέχεια της αντίδρασης εν μέσω αβεβαιότητας

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά συνέχεια στην ισχυρή ανοδική αντίδραση που κατέγραψε μετά το sell off, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το πετρέλαιο και τις διεθνείς αγορές να καθορίζουν το κλίμα.