ΓΔ: 2107.88 0.41% Τζίρος: 224.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Αύξηση κατά 0,50% έχουν προεξοφλήσει τόσο από τη Fed όσο και από την ΕΚΤ οι αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν, όμως, και τις δηλώσεις των επικεφαλής των δύο κεντρικών τραπεζών αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Υποχωρούν, μετά την πολύ καλή πορεία τους στη χθεσινή συνεδρίαση όπου εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 10 Νοεμβρίου, οι ευρωπαϊκές μετοχές, περιμένοντας την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια και έχοντας προεξοφλήσει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 0,50%. 

Πτώση 0,45% για τον Stoxx 600, με τις ενεργειακές μετοχές και τις τράπεζες να εμφανίζουν σημαντικά κέρδη, ενώ ο τεχνολογικός τομέας είναι αυτός που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Απώλειες 0,47% για τον DAX, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,38% και τον CAC 40 να έχει πτώση 0,43%. Οριακά κέρδη 0,01% για τον FTSE MIB, ενώ 0,11% χαμηλότερα κινείται ο ΙΒΕΧ 35

Οριακή άνοδο εμφανίζουν τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,05%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,04%, ενώ άνοδο 0,03% εμφανίζει ο Nasdaq. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν σημειώσει ράλι το τελευταίο δίμηνο καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αλλά και διεθνώς έχει φθάσει στο ζενίθ του, γεγονός που θα βοηθήσει ώστε οι κεντρικές τράπεζες να μειώσουν το ύψος των αυξήσεων επιτοκίων. Μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν χθες και έδειξαν ότι η άνοδός του τον Νοέμβριο ήταν χαμηλότερη του αναμενόμενου και στη Βρετανία καταγράφεται αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, να υποχωρεί τον προηγούμενο μήνα από το υψηλότερο επίπεδο 41 ετών και υποχώρησε στο 10,7% τον Νοέμβριο από 11,1% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. 

Ήπια ανοδική κίνηση ακολουθεί η αγορά πετρελαίου, με το brent να ενισχύεται μόλις 0,02% στα 80,69 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει κέρδη 0,08% στα 75,45 δολάρια. Πτωτική πορεία για το φυσικό αέριο, παρά την αδυναμία της ΕΕ να καταλήξει σε συμφωνία για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του, καθώς υποχωρεί άνω του 2% στα 134,5 ευρώ. 

Πιέσεις για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να αποδυναμώνεται 0,29% στα 1.820,15 δολάρια, ενώ ο άργυρος έχει απώλειες 0,09% στα 23,9 δολάρια. 

Με θετικό βηματισμό κινήθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να έχει κέρδη 0,75%, τον Hang Seng να ενισχύεται 0,52%, ενώ οριακή άνοδο 0,01% είχε ο Shanghai Composite

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με καλό τζίρο επανήλθε πάνω από τις 2.100 μονάδες ο ΓΔ

Στις 2.107,88 μονάδες με άνοδο 0,41% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Το road show της Morgan Stanley αφύπνισε αρκετές μετοχές και σήμερα παρατηρήθηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις, οδηγώντας τον Δείκτη ξανά πάνω από τις 2.100 μονάδες.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ δίνουν ώθηση στο ΧΑ, με τον ΓΔ σε ήπια άνοδο

Με ήπια άνοδο κινούνται οι μετοχές στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.106,82 μονάδες (+0,36%) και τζίρο στα 15,77 εκατ. ευρώ, ενώ η αγορά ξεπερνά τις 2.100 μονάδες
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος κόντρα στο διεθνές κλίμα με ώθηση από το road show στο Λονδίνο

Προς το τέλος της συνεδρίασης πύκνωσαν οι εντολές αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει υψηλότερα κατά 0,78% και στις 2.099,35 μονάδες. Ισχυρή άνοδο 4% από Motor Oil και ιστορικά υψηλά. Κέρδη πάνω από 3% για Eurobank.