ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστήριο και μετοχές
Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Φωτο: Shutterstock

Υπεραποδίδει έναντι των διεθνών αγορών το ΧΑ με οδηγό τις τράπεζες

Κέρδη που ξπερνούν το 3% για τον τραπεζικό δείκτη, μετά τα θετικά μηνύματα που στέλνει ο κλάδος με τα οικονομικά μεγέθη α' εξαμήνου.

Έτοιμο να κατακτήσει το επίπεδο των 860 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά και τα μέχρι στιγμής θετικά μεγέθη α’ εξαμήνου που έχουν ανακοινωθεί. 

Παράλληλα η εγχώρια αγορά ακολουθεί πορεία πολύ καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών όπου ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,23%, ενώ ο γερμανικός DAX έχει κέρδη 0,35%. 

Στις 11:09 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1% στις 859,71 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 6,66 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 54 μετοχές, 24 εμφανίζουν πτώση και 12 διατηρούνται αμετάβλητες. Κέρδη 1,21% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει άνοδο 0,20%. 

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των τραπεζικών μετοχών, με τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο +3,09%. Άνοδος 2,96% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 3,33%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 2,99% και την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +2,69%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, πέραν των τραπεζών, κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν Quest, Titan, Viohalco, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΠΕ. Στο +0,50% η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,24%, τη ΔΕΗ στο +0,35% και τον ΟΠΑΠ να έχει άνοδο 0,81%. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας από την αρχή του έτους για την εγχώρια αγορά, καθώς ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τον Ιούλιο με κέρδη 5,01%, το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2022 με πτώση 4,73%

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,77%) και των Πρώτων Υλών (+1,10%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-0,50%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,49%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Fieratex +9,38% και Κέκροψ +5,98%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού -9,45% και Αφοί Κορδέλλου -5,25%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.
Λογότυπο Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς Metlen ο MSCI Greece. Δεν υπήρξε αντικατάσταση, μένει με 8 μετοχές

Την έξοδο της Metlen από τον MSCI Greece ανακοίνωσε χθες η MSCI. Σενάρια για αύξηση της στάθμισης των 8 μετοχών που παραμένουν στον δείκτη ή ένταξη άλλης εγχώριας μετοχής σε δεύτερο χρόνο. Οι επιπτώσεις στη μετοχή της Metlen.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ασανσέρ το ΧΑ, «σκάνε» deals στην ενέργεια και το road show των «μικρών»

Λίγες ώρες κράτησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για τους δείκτες αποτίμησης στη Wall Street και έτσι μπόρεσε και η δική μας αγορά να κλείσει με οριακή άνοδο και να κρατήσει τις 2.000 μονάδες. Εκτός MSCI Greece η Metlen.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.