ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο ΧΑ, στις 837,77 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,27%. Στα 15,21 εκατ. η αξία των συναλλαγών.

Διατηρούνται οι ήπιες ανοδικές τάσεις στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία προσεγγίζει τα επίπεδα των 840 μονάδων, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 837,77 με άνοδο 0,33% ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,21 εκατ. ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 841,22 μονάδες (+0,76%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,27%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,66%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,61%), της Πειραιώς (+1,54%) και της Εθνικής (+1,46%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-2,29%), της Lamda Development (-1,04%) και των ΕΛΠΕ (-0,98%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,96%) και των Κατασκευών (+0,92%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες  του Εμπορίου (-0,88%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,57%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 2.228.901 και 1.213.338 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Τέρνα Ενεργειακή με 2,009 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 1,916 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, 47 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος +17,90% και Fieratex+7,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -18,18% και ΑΝΕΚ -4,76%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.
Λογότυπο Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς Metlen ο MSCI Greece. Δεν υπήρξε αντικατάσταση, μένει με 8 μετοχές

Την έξοδο της Metlen από τον MSCI Greece ανακοίνωσε χθες η MSCI. Σενάρια για αύξηση της στάθμισης των 8 μετοχών που παραμένουν στον δείκτη ή ένταξη άλλης εγχώριας μετοχής σε δεύτερο χρόνο. Οι επιπτώσεις στη μετοχή της Metlen.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ασανσέρ το ΧΑ, «σκάνε» deals στην ενέργεια και το road show των «μικρών»

Λίγες ώρες κράτησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για τους δείκτες αποτίμησης στη Wall Street και έτσι μπόρεσε και η δική μας αγορά να κλείσει με οριακή άνοδο και να κρατήσει τις 2.000 μονάδες. Εκτός MSCI Greece η Metlen.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.