ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:59:16
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Σε στενό εύρος διαπραγμάτευσης το ΧΑ με αυξημένη αξία συναλλαγών

Μεικτές τάσεις για τις τράπεζες, όπου ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη άνω του 1,6%, ενώ αντίθετα πτώση 1,8% σημειώνει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ισχυρά κέρδη για Aegean και Sarantis.

Συχνές εναλλαγές πρόσημων και διαπραγμάτευση για τον Γενικό Δείκτη εντός περιορισμένης κλίμακας είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης για το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Την ίδια ώρα διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη νέα ενίσχυση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 8,1% τον Μάιο, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,38%, ενώ απώλειες άνω του 0,3% σημειώνονται και για τα futures της Wall Street

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:00 διαμορφώνεται στις 891,23 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,06%, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 886,25 μονάδων και του υψηλού των 894,74 μονάδων. Στα 44,89 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών με επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 56, έναντι 46 που κινούνται με απώλειες. Πτώση 0,10% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,51%. 

Ήπια ανοδικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης στο +0,05%, έχοντας κατορθώσει να μαζέψει όλες τις αρχικές του απώλειες, παρά τις σημαντικές πιέσεις με πτώση 1,83% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ η Eurobank υποχωρεί 0,10%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε απώλειες που ξεπερνούσαν το 1,5%. Κέρδη 1,82% για την Alpha Bank, με την Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 0,34%. 

Διευρύνει τις απώλειές της στο -1,11% η μετοχή της Coca-Cola HBC, ενώ πτώση 0,74% εμφανίζει η μετοχή της ΔΕΗ. Αντίθετα κέρδη 0,87% έχει ο ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να κινείται 0,07% υψηλότερα. Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τις μετοχές των Titan και ΑΔΜΗΕ, ενώ άνω του 2% ενισχύονται αυτές των Aegean και Sarantis. Πτώση 0,48% εμφανίζει η μετοχή της Mytilineos

Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Mytilineos είναι αυτές που θα βρεθούν σήμερα στο προσκήνιο, καθώς είναι οι δύο τίτλοι που εισέρχονται στον δείκτη MSCI Standard (ενώ έχει παραμείνει και σε αυτόν η Jumbo) και ως εκ τούτου θα υπάρξουν σημαντικές εισροές, καθώς είναι και η τελευταία ημέρα που μπορούν να γίνουν αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, με δεδομένο ότι ο δείκτης ξεκινά αύριο να διαπραγματεύεται με τη νέα του σύνθεση. 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εισροές μπορούν να φθάσουν σήμερα τα 200 εκατ. ευρώ, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται εάν μέρος αυτών των κεφαλαίων διοχετευθεί και σε άλλες μετοχές πέραν αυτές των ΕΤΕ και Mytilineos. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Το ρεκόρ της Τιτάν, η αδυναμία της Εθνικής και η Intralot ξανά στα 1,10 ευρώ

Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή και οι επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Έτσι μία μη ικανοποίηση έστω και μικρή στα νούμερα κάποιων εταιρειών μπορεί να φέρει δυνατές πιέσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.
Λογότυπο Metlen
ΑΓΟΡΕΣ

Χωρίς Metlen ο MSCI Greece. Δεν υπήρξε αντικατάσταση, μένει με 8 μετοχές

Την έξοδο της Metlen από τον MSCI Greece ανακοίνωσε χθες η MSCI. Σενάρια για αύξηση της στάθμισης των 8 μετοχών που παραμένουν στον δείκτη ή ένταξη άλλης εγχώριας μετοχής σε δεύτερο χρόνο. Οι επιπτώσεις στη μετοχή της Metlen.
Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ασανσέρ το ΧΑ, «σκάνε» deals στην ενέργεια και το road show των «μικρών»

Λίγες ώρες κράτησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για τους δείκτες αποτίμησης στη Wall Street και έτσι μπόρεσε και η δική μας αγορά να κλείσει με οριακή άνοδο και να κρατήσει τις 2.000 μονάδες. Εκτός MSCI Greece η Metlen.