ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και μετοχές
Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις για το Χρηματιστήριο, δεν ακολουθεί το αρνητικό διεθνές κλίμα

Ξεχωρίζει η μετοχή της ElvalHalcor με κέρδη που ξεπερνούν το 3% μετά την εκτίναξη του τζίρου σε ιστορικό υψηλό. Θετικός ο βηματισμός για τις τραπεζικές μετοχές.

Θετικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης για την ελληνική αγορά, η οποία δεν ευθυγραμμίζεται με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία κινούνται πτωτικά, ενώ ο Γενικός Δείκτης ξεπερνά, εκ νέου, το επίπεδο των 860 μονάδων. 

Οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται αρκετές πιέσεις, καθώς έχουν επιστρέψει οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,94%, ενώ απώλειες 0,95% δέχεται ο γερμανικός DAX

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει κέρδη 0,30% στις 862,37 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 7,92 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται 44 μετοχές, έναντι 37 που εμφανίζουν απώλειες. Κέρδη 0,35% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει οριακή άνοδο 0,09%. 

Σημαντικά τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη στο +0,70%, με την Alpha Bank να εμφανίζει την καλύτερη πορεία και να έχει κέρδη 1,04%, τη Eurobank, η οποία ανακοινώνει μεγέθη α’ τριμήνου αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση, να ενισχύεται 0,19%, την Εθνική Τράπεζα να έχει άνοδο 0,97%, ενώ 0,75% υψηλότερα κινείται η Τράπεζα Πειραιώς

Διατηρεί τον θετικό βηματισμό του ο ΟΤΕ με κέρδη 0,74%, ενώ αντίθετα πτώση 0,31% σημειώνει ο ΟΠΑΠ, κατά 0,79% υποχωρεί η ΔΕΗ, ενώ αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Coca-Cola HBC. Ράλι με κέρδη που ξεπερνούν το 3% για την ElvalHalcor μετά τη χθεσινή ανακοίνωση  για ιστορικό ρεκόρ τζίρου στο α’ τρίμηνο. Κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν Jumbo, Aegean Airlines και Viohalco

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν τόσο η Epsilon Net, μετά την ανακοίνωση αύξησης άνω του 80% των καθαρών κερδών στο α’ τρίμηνο, αλλά και η Intralot, μετά τη χθεσινή απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο, Μετοχές, Αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το "January Effect" στο XA, δεκάδες μετοχές σε νέα υψηλά

Το λεγόμενο January Effect είναι σε πλήρη εξέλιξη στο Χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο +4,65% φτάνοντας σε νέα υψηλά 16ετίας. Πρωταγωνιστούν με +11,56% οι τράπεζες. 44 μετοχές έχουν δει τον Ιανουάριο νέα υψηλά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα υψηλά 16 ετών το ΧΑ με τράπεζες και επιλεκτικές αγορές σε blue chips

Στις 2.219,59 μονάδες με άνοδο 0,59% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης δεχόμενος ώθηση από τις εκθέσεις των ξένων αναλυτών. Άλμα 8% για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και κέρδη που ξεπέρασαν το 2% για Εθνική και Aktor.