ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Υπεραπόδοση για τις τραπεζικές μετοχές με τον ΓΔ άνω των 900 μονάδων

Κέρδη που ξεπερνούν το 3% για Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ενώ άνω του 2% ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ, με την αγορά να μην επηρεάζεται αρνητικά από την νέα εκτίναξη του πληθωρισμού.

Με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν αλλά και τη μετοχή του ΟΤΕ να ακολουθεί πολύ καλή πορεία η αγορά διατηρείται υψηλότερα από το επίπεδο των 900 μονάδων, ενώ θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερη εικόνα εάν δεν υπήρχε η αρνητική πορεία της Coca-Cola HBC. 

Στις 12:34 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,14% στις 901 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 894,63 μονάδων και του υψηλού των 903,76 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 21,37 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές και πτωτικά 28. Στο +1,45% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να έχει οριακά κέρδη 0,06%. 

Σταθερός πρωταγωνιστής οι τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 2,77%. Ισχυρά κέρδη 3,64% για τη μετοχή της Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να ακολουθεί στο +3,16%, την Alpha Bank να ενισχύεται 2%, ενώ κέρδη 1,31% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

Για μία ακόμη φορά τα κορυφαία στελέχη των ελληνικών τραπεζών έστειλαν το μήνυμα ότι είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των προέδρων τους στο Φόρουμ των Δελφών, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα κρίση είναι σοβαρή αλλά όχι αρκετή ώστε να αλλάξει τις θετικές προοπτικές για τον κλάδο. 

Η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, εάν ο δεικτοβαρής τίτλος της Coca-Cola HBC δεν υποχωρούσε κατά 0,58%, πτώση την οποία «απορροφά» έως ένα βαθμό η πολύ καλή πορεία του ΟΤΕ με κέρδη 2,23%. Στο +1,24% ο ΟΠΑΠ, ενώ 0,71% υψηλότερα κινείται η μετοχή της ΔΕΗ. Κέρδη άνω του 4,7% για τον τίτλο της Titan μετά και την ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου στους επενδυτές, ενώ  άνω του 2% κινείται η Sarantis. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για νέα εκτίναξη του πληθωρισμού στο 8,9% τον Μάρτιο δεν φαίνεται, προς στιγμή, να επηρεάζει αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις, καθώς για έναν ακόμη μήνα η άνοδος οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στις τιμές ενέργειας. 

Κέρδη άνω του 1% στην Ευρώπη

Επιστροφή σε ανοδική πορεία και για τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά από αρκετές συνεδριάσεις υποχώρησης, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες με δεδομένη και την αποκλιμάκωση των αποτιμήσεων. 

Κέρδη 1% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με την αυτοκινητοβιομηχανία να ενισχύεται 1,7%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται ανοδικά. Στο +1,23% ο γερμανικός DAX, με τον βρετανικό FTSE 100 να ενισχύεται 0,92% και τον γαλλικό CAC 40 να έχει άνοδο 1,28%. Ανάλογα θετική η εικόνα και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ιταλικό FTSE MIB να έχει άνοδο 1,78% και τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να βρίσκεται στο +1,14%. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες -0,42%, προβλημάτισαν αποτελέσματα - ξένες αγορές

Στις 1.986,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,57%. Κινήσεις αύξησης ρευστότητας από τους επενδυτές στην πλειονότητα των μετοχών, πλην ενεργειακού κλάδου, όπου οι εξελίξεις διατήρησαν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με τις ενεργειακές μετοχές να ξεχωρίζουν

Για μία ακόμα συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης, δοκίμασε τις 2.000 μονάδες και λόγω της βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό προς τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, κατάφερε και πάλι να κλείσει πάνω από το εν λόγω σημείο.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Οι διεθνείς πιέσεις σπρώχνουν κάτω από τις 2.000 μονάδες τον Γενικό Δείκτη

Αρνητικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 0,73% στις 1.998,91 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι τράπεζες, ενώ η Aktor και η Coca Cola HBC κινούνται ανοδικά.
ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο, απώλειες -0,50% για τον Γενικό Δείκτη

Κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και με πρωταγωνίστριες τις μετοχές της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της Metlen και τις Aegean περιόρισε τις απώλειες στο 0,50% κλείνοντας στις 2.013,59 μονάδες.