ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικές τάσεις για το Χρηματιστήριο, θετική πορεία για τις τράπεζες

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ με θετικό πρόσημο κοινούνται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ακολουθεί πορεία καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών.

Ανοδική  κίνηση για την αγορά, με ανάκαμψη μετά τις χθεσινές πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές αλλά και αρκετούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ο Γενικός Δείκτης ξεπερνά το επίπεδο των 890 μονάδων, με τους επενδυτές, πάντως, να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις εν αναμονή και των εξελίξεων στην Ουκρανία. 

Ταυτόχροα το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί πορεία καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών, όπου ο Stoxx 600 εμφανίζει οριακά κέρδη 0,06%, ενώ στο +0,27% βρίσκεται ο γερμανικός DAX, με χείρα βοηθείας και από την αποκλιμάκωση των πετρελαϊκών τιμών. 

Στις 11:21 ο Γενικός Δείκτης έχει κέρδη 0,81% στις 891,77 ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να είναι στα 6,17 εκατ. ευρώ, με επικράτηση των ανοδικών μετοχών που φθάνουν στις 56, έναντι 15 που κινούνται πτωτικά και 9 που διατηρούνται αμετάβλητες. Στο +0,83% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,97%. 

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για τις τραπεζικές μετοχές, μετά τις χθεσινές μεγάλες πιέσεις, σημαντικό μέρος των οποίων οφείλεται και στη διάθεση κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 1,28%. Κέρδη 1,52% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει άνοδο 1,52%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,14% υψηλότερα, ενώ στο +0,56% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. 

Μόλις δύο μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κινούνται αρνητικά, με τις Quest Συμμετοχών και Motor Oil να εμφανίζουν απώλειες 0,17% και 0,35% αντίστοιχα. Θετική πορεία για την Coca-Cola HBC με κέρδη 0,28%, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,84%, τη ΔΕΗ να κινείται στο +0,38%, ενώ άνοδο 0,30% εμφανίζει ο ΟΠΑΠ. Υψηλότερα του 2% κινούνται οι μετοχές των Aegean Airlines και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Η επιστροφή των έστω και προσεκτικών διαθέσεων αγορών από τους επενδυτές σημειώνεται και εξαιτίας της σημαντικής υποχώρησης των τιμών ενέργειας, με το brent να έχει πτώση 3,7%, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ σε συνεργασία και με άλλες χώρες θα προχωρήσουν στην απελευθέρση στρατητικών αποθεμάτων προκειμένου να συγκρατήσουν τις τιμές. 

Οι ελπίδες για ειρήνη στην Ουκρανία παρά το ότι δεν είναι υψηλές, δεν έχουν «διαγραφεί», ενώ σε σημερινές δηλώσεις του ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών, η χώρα του οποίου φιλοξένησε και τον κύκλο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συνάντησης μεταξύ του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, και του Ουκρανού ομολόγου του, Ντ. Κουλέμπα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Χαμηλώνει στο 50%+1 μετοχή την πρότασή της για την ΕΧΑΕ η Euronext

Η Euronext σπεύδει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή του πλαισίου από την κυβέρνηση μειώνοντας το όριο αποδοχής για την εξαγορά της ΕΧΑΕ από 67% σε 50%+1 μετοχή, χωρίς παράταση της περιόδου αποδοχής που διαρκεί από 6 Οκτωβρίου ως 17 Νοεμβρίου 2025.
Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Εβδομαδιαίες απώλειες -0,42%, προβλημάτισαν αποτελέσματα - ξένες αγορές

Στις 1.986,89 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,57%. Κινήσεις αύξησης ρευστότητας από τους επενδυτές στην πλειονότητα των μετοχών, πλην ενεργειακού κλάδου, όπου οι εξελίξεις διατήρησαν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές πιέζει το ΧΑ, στήριγμα η Coca Cola HBC

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές οδηγούν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.000 μονάδες.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
MARKET MAKER

Το ρεκόρ της Τιτάν, η αδυναμία της Εθνικής και η Intralot ξανά στα 1,10 ευρώ

Η μεταβλητότητα στις αγορές παραμένει υψηλή και οι επενδυτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί. Έτσι μία μη ικανοποίηση έστω και μικρή στα νούμερα κάποιων εταιρειών μπορεί να φέρει δυνατές πιέσεις.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες 0,80% στο X.A. λόγω αποτελεσμάτων και διεθνών πιέσεων

Δεν κατάφερε να κρατήσει τις 2.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και έκλεισε στις 1.998,38 μονάδες με απώλειες 0,80%. Τα αποτελέσματα της Εθνικής και η έξοδος της Metlen από τον MSCI σε συνδυασμό με το κλίμα στις διεθνείς αγορές έφεραν απώλειες.