ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:41
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Φωτο: Shutterstock

Σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο, σταθερός πρωταγωνιστής οι τράπεζες

Κέρδη κοντά στο 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο πόλεμο Ουκρανίας - Ρωσίας.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το θετικό διεθνές κλίμα η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να καλύψει πλήρως τις σημαντικές απώλειες της Δευτέρας, λόγω των φόβων που υπήρξαν για ενδεχόμενο πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας και να «βλέπει» πλέον με αξιώσεις τις 970 μονάδες, ενώ οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να αποτελούν το βασικό «καύσιμο» της καλής πορείας. 

Στις 11:13 ο Γενικός Δείκτης έχει κέρδη 0,78% στις 969,31 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 14,43 εκατ. ευρώ, ενώ υπερτερούν οι ανοδικές μετοχές που φθάνουν στις 64 έναντι μόλις 10 που εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο. Στο +0,85% διαμορφώνεται η άνοδος για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ κέρδη 1,13% εμφανίζει ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. 

Οι τραπεζικές μετοχές, για μία ακόμη συνεδρίαση, αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον κλαδικό δείκτη να έχει κέρδη 1,29%, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 1,76%, η Eurobank έχει άνοδο 2,22%, η Εθνική Τράπεζα κινείται 1,95% υψηλότερα, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο +1,50%. 

Με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς πιέσεις ασκούνται μόνο στις μετοχές των Jumbo (-0,73%) και Ελλάκτωρ (-0,87%). Αντίθετα κέρδη άνω του 1% εμφανίζουν οι μετοχές των ΔΕΗ, Viohalco, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ. 

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,79%) και της Τεχνολογίας (+1,41%), ενώ πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Προσωπικών προϊόντων (-0,24%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +5,81% και Αλουμύλ +4,80% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -9,52% και Κυριακούλης -7,10%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Μετρημένες στα δάχτυλα οι μετοχές που δεν επηρεάστηκαν από τον πόλεμο

Αν και υπάρχουν βαριά χαρτιά με απώλειες 15%, λίγες μετοχές έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τον κλοιό πιέσεων και να κρατήσουν κέρδη παρά την πτώση της αγοράς λόγω του πολέμου στο Ιράν. Ποιες έχουν ξεχωρίσει.
Χρηματιστηριακό γράφημα μετοχών
MARKET MAKER

Η ώρα της Aegean, ποιοι κοιτάνε τις τράπεζες, ποιοι παίρνουν θέση στη Metlen

Παρά το ευμετάβλητο περιβάλλον της αγοράς, δεν έλειψαν οι στοχευμένες τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές, με τα αποτελέσματα της Σαράντης και την πρόταση των μικρομετόχων στη Μοτοδυναμική να ξεχωρίζουν στο επενδυτικό ενδιαφέρον.