ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
Φωτο: Shutterstock

Αντιστροφή τάσεων στο Χρηματιστήριο με πτωτική πορεία για τον ΓΔ

«Βαρίδι» η μετοχή της Coca-Cola HBC με απώλειες που ξεπερνούν το 1%, σημαντικές οι πιέσεις για τον τίτλο της Eurobank στο -2,36%. Διατηρούνται ανοδικά Aegean στο +2,7% και ΕΥΔΑΠ στο +2,1%.

Η αρνητική στροφή για τις μετοχές των περισσότερων τραπεζών αλλά και η απουσία μεγάλου ενδιαφέροντος από τους επενδυτές, οδηγεί σε σταθεροποίηση την αγορά με τον Γενικό Δείκτη να διατηρείται κοντά στο επίπεδο των 900 μονάδων, την ίδια ώρα που οι διεθνείς αγορές εμφανίζουν αξιόλογη άνοδο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,61%. 

O Γενικός Δείκτης στις 15:58 διαμορφώνεται στις 899,07 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,04%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 907,27 μονάδες (+0,87%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 60,54 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από τρία πακέτα της Alpha Bank η αξία των οποίων ξεπερνά τα 20,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,02%. Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 48 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.

Απώλειες 0,93% για τον τραπεζικό δείκτη καθώς σε θετική πορεία διατηρείται μόνο η μετοχή της Alpha Bank, η οποία ενισχύεται 0,43%. Αντίθετα σημαντικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον τίτλο της Eurobank με απώλειες 2,36%, ενώ πτώση 0,87% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς να βρίσκεται στο -0,25%. 

«Βαρίδι» για τον Γενικό Δείκτη αποτελεί και η μετοχή της Coca-Cola HBC η οποία υποχωρεί 1,16%, ενώ πτώση 0,7% εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ. Στον αντίποδα διατηρείται σε ανοδική πορεία η μετοχή της Aegean Airlines, αν και έχει περιορίσει σημαντικά τα κέρδη της, καθώς ενισχύεται 2,78%, ενώ κέρδη 1,78% έχει ο τίτλος της ΕΥΔΑΠ. Ενίσχυση που ξεπερνά το 1% σημειώνουν οι μετοχές των Titan, ΕΛΠΕ και ΟΤΕ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,35%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,91%) και των Πρώτων Υλών (-0,74%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Alpha Bank και η Eurobank με 17.813.015 και 4.641.140 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 23,022 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 6,417 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +27,27% και Ιντεάλ(κ) +8,47%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αγροτικός Οίκος Σπύρου -16,06% και SATO -14,67%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.
Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.