ΓΔ: 2216.52 -1.76% Τζίρος: 275.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς δυναμισμό το Χρηματιστήριο, χάνει τα υψηλά ημέρας

Κέρδη άνω του 2% για τους τίτλους των Alpha Bank και Eurobank, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει το επίπεδο των 880 μονάδων. Άνοδος +3% για τη ΔΕΗ.

Η σχετικά καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών και ορισμένων ακόμη τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης διατηρεί σε θετική πορεία την αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα από το επίπεδο των 880 μονάδων.

Οι επενδυτές, όπως αποδεικνύεται, έχουν προεξοφλήσει όλες τις θετικές ειδήσεις από το μέτωπο τόσο της οικονομίας όσο και ορισμένων βασικών κλάδων όπως ο τουρισμός, με την αγορά να ψάχνει τον επόμενο καταλύτη που μπορεί να την οδηγήσει υψηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης, λίγο μετά τις 16.00 μμ, ενισχύεται 0,22% στις μονάδες, έχοντας φθάσει ενδοσυνεδριακά έως τις 884,50 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 66,59 εκατ. ευρώ, βοηθούμενη και από αρκετά «πακέτα» συνολικής αξίας άνω των 7,8 εκατ.
Κέρδη 0,31% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,7%. Ανοδικά κινούνται 50 μετοχές, 61 εμφανίζουν πτώση, ενώ 16 παραμένουν σταθερές. 

Στο +1,47% ο τραπεζικός δείκτης, χάρη στην καλή πορεία των Alpha Bank (+2,39%) και Eurobank (+2,93%), ενώ αντίθετα πτωτικά κινούνται Εθνική Τράπεζα (-1,05%) και Τράπεζα Πειραιώς (-6,22%). Η Πειραιώς συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς σήμερα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευσή της, στην οποία οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πρότασης της διοίκησης για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Μία ακόμη εταιρεία η οποία μονοπωλεί την ειδησεογραφία είναι η Ελλάκτωρ (-3,72%), με διοίκηση και τους μετόχους του ομίλου Δημ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη να ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση επιθετικές ανακοινώσεις, στις οποίες δεν διστάζουν να υποστηρίζουν ότι το μέλλον του ομίλου –λόγω της θυγατρικής ΑΚΤΩΡ αλλά όχι μόνο – είναι αβέβαιο. 

Στις μετοχές που βοηθούν την αγορά να διατηρηθεί σε θετική πορεία συγκαταλέγεται αυτή της ΔΕΗ (+3%) αλλά και Coca-Cola HBC (+0,41%). 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.
Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.