ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Ήπια ανοδική αντίδραση στο ΧΑ με βελτιωμένη εικόνα τραπεζών

Στο επίπεδο των 835 μονάδων ο Δείκτης, ενώ έντονη μεταβλητότητα έχει και πάλι η μετοχή της Τρ. Πειραιώς. Με θετικό πρόσημο ο τραπεζικός δείκτης, κερδίζουν έδαφος Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Mytilineos.

Σταθεροποιείται πάνω από τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με την αγορά να δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις και τον τραπεζικό κλάδο να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών ενώ η μετοχή της Τρ. Πειραιώς από το +6% που κινήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης έχει αναστρέψει πλήρως την εικόνα της καταγράφοντας νέα πτώση, σε ποσοστό άνω του 5%..

Στις 15:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 835,64 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 36,11 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,68%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo με 1,64%, του ΑΔΜΗΕ με 2,49% κέρδη και της Mytilineos με 1,27%. Σε αρνητική πορεία η μετοχή της Fourlis με απώλειες 2,79%, ΟΠΑΠ με -0,80% και του ΟΛΠ με 0,92%.

Ο τραπεζικός κλάδος έχοντας περιορίσει σημαντικά τα κέρδη του ενισχύεται κατά 0,68%, με την μετοχή της Τρ. Πειραιώς να σημειώνει απώλειες 5,53%, η μετοχή της Eurobank καταγράφει κέρδη 1,89%, ενώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει άνοδο 0,87%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,18%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+1,66%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,99%) και της Υγείας (-0,99%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Alpha Bank με 9.299.554 και 4.721.830 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Πειραιώς με 4,412 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 4,261 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 42 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +17,07% και Επίλεκτος +16,67% Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Πειραιώς -7,28% και Μουζάκης -4,11%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εντυπωσιακό ριμπάουντ με τράπεζες «κόντρα» στις απειλές Τραμπ

Στις 2.256,32 μονάδες με άνοδο 0,48% και σε νέα υψηλά έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τραπεζικός δείκτης έγραψε νέο υψηλό 10 ετών λόγω της πορείας των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες επίσης βρέθηκαν σε νέα υψηλά.
Χρηματιστήριο, Δείκτης
ΑΓΟΡΕΣ

Τα 10 blue chips που οδηγούν το ράλι στο Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του 2026

Με τραπεζική ώθηση το ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο ξεκίνημα του 2026. Από τις 10 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που οδηγούν την άνοδο οι 6 είναι τραπεζικές. Ποιες μετοχές υστερούν και ποιες κινούνται κόντρα στο ρεύμα.