ΓΔ: 2127.87 -0.22% Τζίρος: 126.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:57:41
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, σε επαφή με τις 780 μον. ο ΓΔ

Θετική η εικόνα για σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με θετικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στην ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται κοντά στο επίπεδο των 780 μονάδων, με σχεδόν το σύνολο των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης να κινείται ανοδικά. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,6% στις 779,42 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 8,8 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,68% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στο 0,38% βρίσκεται ο δείκτης μέσης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά κινούνται 51 μετοχές, 13 πτωτικά, ενώ 10 παραμένουν αμετάβλητες. 

Η χρηματιστήριο από την αρχή της εβδομάδας έχει την τάση να ξεκινά με ιδιαίτερη ορμή τις συνεδριάσεις αλλά κατά τη διάρκειά τους τελικά διαγράφει ενίοτε και το σύνολο των κερδών του, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί στις κινήσεις τους. Άλλωστε η σίγουρη παράταση των περιοριστικών μέτρων θα έχει νέα δυσμενή επίδραση στην οικονομία, ένα γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο την «επόμενη ημέρα» μετά το πέρας της πανδημίας και το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί σχεδόν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (+2,10%), του ΟΤΕ (+1,74%), της Πειραιώς (+1,53%) και της Aegean Airlines (+1,52%), ενώ πτώση εμφανίζει μόνο η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,32%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,70%) και των Τραπεζών (+1,45%) , ενώ μικρή πτώση σημειώνει μόνο ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,11%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +7,04% και Ιντερτέκ +5,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Prodea -6,25% και Μοτοδυναμική -5,08%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακό γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιούνται οι αγορές με το βλέμμα σε πετρέλαιο και επιτόκια

Οι διεθνείς αγορές δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης παρά την ένταση στη Μέση Ανατολή, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις τιμές του πετρελαίου και στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Χρηματιστήριο μετοχών γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικές αγορές με πετρελαίο πάνω από 100 δολάρια

Οι αγορές κινούνται επιφυλακτικά καθώς ο πόλεμος στο Ιράν εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα, με το πετρέλαιο να παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια και τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.
Τράπεζες, συναλλαγές, μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιοι «βλέπουν» το... «ποτήρι μισογεμάτο» και αγοράζουν εγχώριες τράπεζες

Ξένα funds τοποθετούνται στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές μετά την πρόσφατη πτώση, βλέποντας ελκυστικές αποτιμήσεις και προοπτικές αύξησης κερδών και μερισμάτων τα επόμενα χρόνια. Η «ακτινογραφία» των αποδόσεων (πίνακας).