ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:29:38

Με ώθηση από τις τράπεζες, η αγορά δοκιμάζει και πάλι τις 820 μονάδες

Καθώς ο τραπεζικός κλάδος ενισχύεται πάνω από 2% η αγορά επιστρέφει στα επίπεδα των 820 μονάδων εν μέσω και της ανοδικής πορείας που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στα επίπεδα των 820 μονάδων έχει επιστρέψει ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες και την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών που παρά τα θλιβερά επεισόδια στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Τραμπ, η νίκη των Δημοκρατικών στη Τζόρτζια που δίνει και την Γερουσία στο κόμμα του Τζο Μπάιντεν ενίσχυσε τις προσδοκίες πως μπορεί να υπάρξει ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ.

Στις 11:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 821,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,96%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 18,27 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,34% με την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ξεχωρίζει με κέρδη +3,27%, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται κατά +2,72%. Η μετοχής της Alpha Bank σημειώνει άνοδο 2,67% και η μετοχή της Eurobank βρίσκεται υψηλότερα κατά 1,31%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,67%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή με +3,63%, η ΕΧΑΕ ενισχύεται κατά +1,33% ενώ η Coca Cola σημειώνει κέρδη +1,60%. Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-1,28%) και του ΟΤΕ (-0,59%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο δείκτης της Τεχνολογίας (+1,83%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,65%) και των Ταξιδιών (-0,61%). Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 14 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΓΕΚΕ +9,32% και Μύλοι Λούλη +7,41%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ -2,38% και Παπουτσάνης -2,04%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα της Ελλάδος
ΑΓΟΡΕΣ

Τράπεζα της Ελλάδος: «Μηχανή» μερισμάτων αλλά με χαμηλές προσδοκίες υπεραξίας

Οι δύο όψεις της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος: εντυπωσιακά μερίσματα που την τελευταία 25ετία ανέρχονται συνολικά σε 33,10 ευρώ ανά μετοχή αλλά χωρίς δυναμική στο ΧΑ με τη μετοχή καθηλωμένη σε χαμηλές πτήσεις.
MARKET MAKER

O Απρίλης των τραπεζών, το ταμείο της Ελλάκτωρ και οι μετοχές που ανάσαναν

Ισχυρή η πορεία των τραπεζών τον Απρίλιο, με ενεργοβόρες και τουριστικές επιχειρήσεις να ανακουφίζονται από τις εξελίξεις, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται το μέρισμα της Ελλάκτωρ και τα αποτελέσματα της Εβροφάρμα.
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
ΑΓΟΡΕΣ

Η «μάχη» της διασποράς και ποιες εισηγμένες «τρέχουν» για να προλάβουν

Εντείνονται οι κινήσεις των εισηγμένων προκειμένου να προσαρμοστούν με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου περί ελάχιστης διασποράς, εν μέσω μιας δύσκολης χρηματιστηριακά συγκυρίας λόγω του πολέμου.
ΑΓΟΡΕΣ

Το άνοιγμα του Ορμούζ έφερε ράλι στο Χρηματιστήριο, εβδομάδα ανόδου +3,75%

Το άνοιγμα των στενών του Ορμούζ για όσο θα διαρκεί η εκεχειρία και οι διπλωματικές προσπάθειες για λήξη του πολέμου οδήγησαν σε πτώση 10% των τιμών του πετρελαίου και ράλι στις τιμές των μετοχών.