ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Διατηρούνται οι πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, χαμηλός ο τζίρος

Οριακές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν μικτά πρόσημα. Ξεχωρίζει η άνοδος της Τρ. Πειραιώς και της Aegean. Πτώση για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Viohalco.

Με ήπια πτώση κινείται το Χρηματιστήριο, στην προτελευταία συνεδρίαση του 2020, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις και κατοχύρωση κερδών, ενώ ο Γενικός Δείκτης κρατά τις 800 μονάδες. Σημειώνεται πως αύριο η συνεδρίαση θα είναι μικρότερης διάρκειας λόγω της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,11% στις 808,33 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 31,6 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 812,70 μονάδες (+0,43%) και κατώτερη τιμή στις 803,11 μονάδες (-0,76%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 0,27%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,15%. 

Οριακές απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη στο -0,02%. Η Alpha Bank σημειώνει πτώση 0,08% και η Eurobank χάνει 0,07%. Αντίθετα, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύεται 1,6%, ενώ η Εθνική Τράπεζα 0,09%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (1,7%) και της Aegean Airlines (1,1%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (1,4%), του ΟΠΑΠ (1,1%) και της Viohalco (1,08%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (1,79%) και του Εμπορίου (1,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (1,59%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,16%).

Σημειώνεται πως η ελληνική αγορά το τελευταίο δίμηνο έχει εμφανίσει εντυπωσιακή ανάκαμψη με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 37%, ενώ ακόμη καλύτερη είναι η πορεία των τραπεζικών μετοχών, Ωστόσο, από την αρχή του έτους οι απώλειές του ξεπερνούν το 11%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.