ΓΔ: 2263.53 1.59% Τζίρος: 116.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:37
Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ένταση ρευστοποιήσεων στο ΧΑ υπό τον φόβο των νέων μέτρων

Χάνει τις 660 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, απώλειες και στις τράπεζες, εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για ένα ακόμη νέου lockdown. Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στην Αττική.

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να μην καταφέρνει να διατηρήσει τις 660 μονάδες, καθώς η λήψη νέων μέτρων κατά του κορονοϊού στην Αττική και το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown προβληματίζουν τους επενδυτές. 

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της τακτικής σύσκεψης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σωτήρης Τσιόδρας έκρουσαν «καμπανάκι» για την πορεία της πανδημίας στην Αττική και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. 

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε «κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό είναι σαφές. «Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,85% στις 657,61 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 32,87 εκατ. ευρώ. 

Απώλειες και για τις τραπεζικές μετοχές, με τον δείκτη στο -1,9% και την Eurobank να χάνει 2,5%, την Alpha Bank 2,7%, την Εθνική στο -1,7% και την Τρ. Πειραιώς στο -0,64%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Lamda Development (2,28%), της Σαράντης (1,03%) και του ΟΤΕ (0,58%).

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4%), της Aegean Airlines (3,86%), της Coca Cola HBC (2,47%), της Viohalco (1,8%) και της Fourlis (2,09%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (1,75%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (0,8%), Απώλειες για τον δείκτη των Τροφίμων (2,52%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
MARKET MAKER

Ποιες μετοχές ανέβασε ο Τραμπ, ο έρωτας για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πίεση σε ΟΛΠ

Τον ενεργειακό κλάδο ωφέλησε ο Τραμπ με την ομιλία του που δεν φόβισε τις αγορές, η εικόνα των τραπεζών, η πίεση στην ΟΛΠ, η κινητικότητα στη Metlen, η ΓΕΚ Τέρνα μαγνητίζει τους επενδυτές και τι ακούγεται για Bally's Intralot.
Στατιστικά αγοράς μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Επέστρεψε σε ανοδική τροχιά το Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη +0,53%

Μικτές τάσεις στις αγορές της Ευρώπης, ενώ το Χ.Α. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ πήγε σε υψηλά ημέρας με τοποθετήσεις στις μετοχές ενέργειας, κατασκευών, βιομηχανίας αλλά και τραπεζών κλείνοντας στις 2.228,17 μονάδες με άνοδο 0,53%.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση short θέσης από Covalis Capital, τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις

Το fund Covalis Capital τις τελευταίες ημέρες έχει αγοράσει ψηλά και έχει πουλήσει πιο χαμηλά. Η μετοχή της Metlen μετά την υποχώρηση από τα ιστορικά υψηλά των 57 ευρώ, κινείται εντός του εύρους των 41 ευρώ και 45 ευρώ.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Βαριές απώλειες 1,76%, οι απειλές Τραμπ κλωνίζουν τις αγορές

Στις 2.216,52 μονάδες με πτώση 1,76% και τζίρο 275 εκατ. ευρώ, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης υπό τις πιέσεις που προκαλούν οι κινήσεις Τραμπ. Δύσκολα εντόπιζε κάποιος πρωταγωνιστή και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.