ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στατιστικά αγοράς μετοχών
Φωτο; Shutterstock

Ανάκαμψη στο ΧΑ με άνοδο μετοχών και βελτιωμένο κλίμα στις διεθνείς αγορές

Θετικό πρόσημο στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,57% και τις 2.030 μονάδες. Πρωταγωνιστούν Alpha Bank, Metlen, Elvalhalcor και Cenergy.

Θετικό πρόσημο καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς οι μετοχές κινούνται ανοδικά και η αγορά δείχνει τάσεις ανάκαμψης μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης. Η υποχώρηση του γενικού δείκτη κατά 2,11% τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται να αντιστρέφεται, εν μέσω βελτιωμένου κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν και αυτά άνοδο, μετά τη χθεσινή απόφαση της Fed για μείωση των επιτοκίων — εξέλιξη που ενισχύει τη διάθεση για ρίσκο στο επενδυτικό κοινό.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 2.030,82 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,57%. Η αξία των συναλλαγών φθάνει τα 56,49 εκατομμύρια ευρώ, υποδηλώνοντας αυξημένη εμπορευσιμότητα στη σημερινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,63%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης καταγράφει άνοδο 0,23%. Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν η Metlen (+2,56%), η Elvalhalcor (+2,53%), η Viohalco (+2,17%), καθώς και η Alpha Bank (+1,57%). Αντιθέτως, υποχώρηση εμφανίζουν οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) (-0,87%), των ΕΛΠΕ (-0,84%) και της Τιτάν (-0,82%).

Στην κορυφή του όγκου των συναλλαγών βρίσκονται οι Alpha Bank και Credia Bank με 2.475.094 και 1.292.061 μετοχές αντίστοιχα. Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σήμερα είναι της Alpha Bank (8,29 εκατ. ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (5,54 εκατ. ευρώ).

Συνολικά, 58 μετοχές διαπραγματεύονται ανοδικά, 37 υποχωρούν, ενώ 18 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών καταγράφουν η Χαϊδεμένος (+8,82%) και η Cenergy (+4,26%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη υποχώρηση εμφανίζουν οι Μύλοι Σαραντόπουλος (-9,40%) και Δάϊος Πλαστικά (-9,09%).

Η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές, ενώ το κλίμα επηρεάζεται θετικά από τις διεθνείς εξελίξεις στη νομισματική πολιτική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίτλ Αθήνα Ελληνικό
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

LAMDA Development: Ώθηση με τη βοήθεια κερδών από αναπροσαρμογή ακινήτων

Μείωση πωλήσεων αλλά ισχυρή άνοδο κερδοφορίας εμφάνισε η Lamda Develpment το 2025. Τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν. Kαθοριστική η συμβολή στα EBITDA των εμπορικών κέντρων και μαρινών καθώς και η αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων.
Διάγραμμα χρηματιστηρίου μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Άνοδος ο STOXX 600, πτώση η Ισπανία μετά τις απειλές Τραμπ

Οι ισπανικές μετοχές υποχώρησαν λόγω απειλών εμπορικού εμπάργκο από τις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%. Τεχνολογία, ταξίδια και είδη πολυτελείας ανέκαμψαν με άνοδο 1,4%, 1,2% και 0,4% αντίστοιχα.