ΓΔ: 2098.5 0.54% Τζίρος: 164.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:20:39
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης

Ανεβάζει στροφές ο Γενικός Δείκτης που κινείται σε νέα υψηλά 15ετίας

Ανεβάζει στροφές ο Γενικός Δείκτης με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 1.950 μονάδων, κινούμενη σε νέα υψηλά 15 ετών με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές.

Ανεβάζει στροφές ο Γενικός Δείκτης που κινείται σε νέα υψηλά 15ετίας διασπώντας και τα επίπεδα των 1.950 μονάδων, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές και εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης στις 13:47, διαμορφώνεται στις 1.958,75 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,61%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 121,37 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 55 μετοχές, 47 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Το Χρηματιστήριο έχει συμπληρώσει έξι ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 4,22%. Σήμερα οι μετοχές της Optima Bank διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία 1,15 ευρώ από 3,45 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία 3 νέες για κάθε 1 παλιά. Η τιμή εκκίνησης της μετοχής είναι τα 7,43 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,13%.

Στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης η Cenergy πραγματοποιεί άνοδο 3,05% και η ΔΕΗ ενισχύεται κατά 1,31% και ο ΟΤΕ κατά 0,38%. Στο 0,59% η άνοδος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και στο 0,26% η Metlen, ενώ η Jumbo καταγράφει κέρδη 0,34%. Κέρδη 0,26% για το ΔΑΑ.

Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Coca Cola HBC που σημειώνει οριακή πτώση 0,18%, ενώ η Helleniq Energy υποχωρεί κατά 1,33% και η μετοχή του ΟΠΑΠ καταγράφει απώλειες 0,66% και η Motor Oil κατά 0,79%.

Στο 1,15% τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, με την μετοχή της Alpha Bank να ενισχύεται κατά 1,32%. Η Eurobank καταγράφει οριακή πτώση 0,06% ενώ η μετοχή της Εθνικής σημειώνει άνοδο 0,83%. Η Πειραιώς ενισχύεται κατά 2,45% ενώ η μετοχή της Optima ενισχύεται κατά 5,79% και η μετοχή της Τρ. Κύπρου σημειώνει πτώση κατά 0,61%.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 4.603.985 και 1.930.473 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 21,34 εκατ. ευρώ και η Eurobank με 14,25 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:CNL Capital (+18,80%) και Unibios (+12,32%). Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Moda Bango (-7,18%) και Μαθιός Πυρίμαχα (-5,19%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Όσα δεν είδατε στο rebalancing, το συνέδριο της ΕΧΑΕ και come back Intralot

Παραμένει η μεταβλητότητα στην αγορά, ποντάρουν στο τέλος του πολέμου οι επενδυτές. Γιατί Avax και Lavipharm ξεχώρισαν στο συνέδριο των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έσπασε ταμεία η ΕΧΑΕ και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

«Απογείωση» τζίρου στα 875 εκατ. ευρώ λόγω MSCI και μικρή άνοδο για τον ΓΔ

Με οριακή άνοδο 0,18% έκλεισε στις 2.065,42 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τζίρος στο Χ.Α. εκτινάχθηκε στα 875 εκατ. ευρώ εκ των οποίων στη Metlen έγιναν τα 483 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σε τζίρο μετοχή ήταν της Eurobank με 67,7 εκατ. ευρώ.
Metlen Παραγωγή Αλουμινίου
ΑΓΟΡΕΣ

Σήμερα το rebalancing και η «μητέρα των μαχών» για τη μετοχή της Metlen

Η μετοχή της Metlen δοκιμάζεται στο σημερινό rebalancing του MSCI, με εκτιμώμενες εκροές έως 7 εκατ. τεμάχια. Αυξημένες ανοιχτές πωλήσεις (shorts) από τη μία και αγορές στήριξης από Ευάγγελο Μυτιληναίο από την άλλη.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Το option για την Alpha, ο φόβος του carry trade και μία σύγκριση στις ΑΕΕΑΠ

Παρά τη μεταβλητότητα της αγοράς, αρκετές μετοχές γράφουν συνεχόμενα νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά και κάθε διόρθωσή τους οι επενδυτές τη βλέπουν ως ευκαιρία για τοποθετήσεις. Η καλή συμπεριφορά της Alpha και η αντίδραση στον ΟΛΠ.