ΓΔ: 2101.57 0.69% Τζίρος: 202.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:49:39
Χρηματιστήριο Αθηνών αίθουσα
Οθόνες με στοιχεία δεικτών και συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με επισκέπτη στον χώρο.

Διορθωτικές πιέσεις στον Γενικό Δείκτη μετά τα πολυετή υψηλά

Η αγορά διορθώνει μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και την καταγραφή νέων υψηλών 15 ετών. Πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ που υποχωρεί πάνω από 2%.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση των κερδών μετά από τρείς συνεχόμενες συνεδριάσεις που έφεραν νέα πολυετή υψηλά για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 11:45, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.823,71 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,21% και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 33,85 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 44 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,32%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης παραμένει προς το παρόν αμετάβλητος.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης με 1,17%, Lamda Development κατά 1,21% και το ΔΑΑ κατά 0,88%, ενώ από τον τραπεζικό κλάδο που κυριάρχησε στις τελευταίες συνεδριάσεις ξεχωρίζει η μετοχή της Πειραιώς με κέρδη 1,26%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ  που υποχωρεί κατά 2,76%, ο ΟΤΕ σημειώνει απώλειες 0,71% και η Metlen κατά 0,96%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,79% κινείται η μετοχή της Eurobank.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού (+10,00%) και Μαθιός Πυρίμαχα (+7,83%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης (κ) (-9,65%) και ΔΕΗ (-2,40%).

Ο Γενικός Δείκτης στη χθεσινή συνεδρίαση αναρριχήθηκε σε νέα πολυετή υψηλά με τις τράπεζες να δίνουν σημαντική ώθηση, και τις συναλλαγές να κινούνται σε υψηλά επίπεδα με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες να εδραιώσουν τη θέση τους σε τίτλους που προσφέρουν υψηλότερα κέρδη.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο με την πλειοψηφία των συναλλαγών της χθεσινής συνεδρίασης να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, και την Alpha Bank να επιτυγχάνει νέο υψηλό 52 εβδομάδων και να κλείνει με άνοδο 3,68%, ενώ και η Πειραιώς κατέγραψε σημαντικά κέρδη 2,96%. Νέο υψηλό και για την Εθνική, με την αγορά να περιμένει και να ελπίζει σε κάποιο μεγάλο deal.

Άλλα «βαριά χαρτιά» όπως Metlen, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΤΙΤΑΝ, ΟΤΕ και ΔΕΗ παραμένουν στα ραντάρ των επενδυτών, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ElvalHalcor, Quest και πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις των Alpha Bank, Loulis Food, ΓΕΒΚΑ.

.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
MARKET MAKER

Όσα δεν είδατε στο rebalancing, το συνέδριο της ΕΧΑΕ και come back Intralot

Παραμένει η μεταβλητότητα στην αγορά, ποντάρουν στο τέλος του πολέμου οι επενδυτές. Γιατί Avax και Lavipharm ξεχώρισαν στο συνέδριο των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Έσπασε ταμεία η ΕΧΑΕ και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

«Απογείωση» τζίρου στα 875 εκατ. ευρώ λόγω MSCI και μικρή άνοδο για τον ΓΔ

Με οριακή άνοδο 0,18% έκλεισε στις 2.065,42 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Ο τζίρος στο Χ.Α. εκτινάχθηκε στα 875 εκατ. ευρώ εκ των οποίων στη Metlen έγιναν τα 483 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη σε τζίρο μετοχή ήταν της Eurobank με 67,7 εκατ. ευρώ.
Metlen Παραγωγή Αλουμινίου
ΑΓΟΡΕΣ

Σήμερα το rebalancing και η «μητέρα των μαχών» για τη μετοχή της Metlen

Η μετοχή της Metlen δοκιμάζεται στο σημερινό rebalancing του MSCI, με εκτιμώμενες εκροές έως 7 εκατ. τεμάχια. Αυξημένες ανοιχτές πωλήσεις (shorts) από τη μία και αγορές στήριξης από Ευάγγελο Μυτιληναίο από την άλλη.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
MARKET MAKER

Το option για την Alpha, ο φόβος του carry trade και μία σύγκριση στις ΑΕΕΑΠ

Παρά τη μεταβλητότητα της αγοράς, αρκετές μετοχές γράφουν συνεχόμενα νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά και κάθε διόρθωσή τους οι επενδυτές τη βλέπουν ως ευκαιρία για τοποθετήσεις. Η καλή συμπεριφορά της Alpha και η αντίδραση στον ΟΛΠ.