ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Τουρκία: Χωρίς κιτ διάγνωσης για κοροναϊό οι τοπικές κλινικές 

Η «απουσία» της Τουρκίας από τη λίστα των χωρών με κρούσματα κοροναϊού οφείλεται όχι στην ισχυρή υγεία των γειτόνων αλλά στην έλλειψη των κατάλληλων διαγνωστικών εργαλείων.

Λύθηκε, τελικά, το μυστήριο γιατί η Τουρκία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της ευρύτερης περιοχής μας στην οποία δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορονοαϊού. 

Ο λόγος εξαιρετικά απλός και τον αποκάλυψε ο Özlem Sezen, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Ιατρών της χώρας: οι περισσότερες τοπικές κλινικές δεν διαθέτουν το απαραίτητο κιτ διαγνωστικών εργαλείων για να ανακαλύψουν τυχόν περιστατικά κοροναϊού.  

«Δεν έχουμε τα κατάλληλα διαγνωστικά κιτ και κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για εγγύους, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας», τόνισε ο Sezen.

Συμβούλεψε ακόμη όσους πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν τον ιό «να μην δέχονται επισκέψεις για τουλάχιστον 14 ημέρες και να μην μετακινούνται εάν μπορούν να το αποφύγουν. Θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι το σπίτι τους αερίζεται καλά, να φορούν μάσκα ακόμη και εντός της οικίας τους, να χρησιμοποιούν απλά χαρτομάντηλα και να πλένουν συχνά τα χέρια τους».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν ζήτησε ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία;

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να υποβαθμίσει την κλιμάκωση από την Τουρκία, ασκώντας κριτική για αδράνεια και έλλειψη πρωτοβουλιών σε ΕΕ, ενώ σχολίασε και τις δηλώσεις για την αντιπυρική περίοδο.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: «Ανακριβείς» οι επικρίσεις των ΗΠΑ για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραελ Κατς επέκρινε τον Αμερικανό διπλωμάτη Τομ Μπάρακ για τη στάση του απέναντι σε ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας πως οι αμερικανικές Αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.
Κνέσετ σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Απορρίπτει τις αμερικανικές επικρίσεις για τα πλήγματα στη Συρία

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, επέκρινε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Τομ Μπάρακ για δηλώσεις του σχετικά με ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του Μπάρακ διαφέρουν από την πολιτική του Αμερικανού προέδρου.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Ο Νετανιάχου χρησιμοποιεί μικροπολιτική για εκλογικά οφέλη

Η τουρκική προεδρία καταγγέλλει τις μικροπολιτικές τακτικές του Νετανιάχου για εκλογικό όφελος και τονίζει ότι η παρουσίαση της Τουρκίας ως απειλή από το Ισραήλ αποτελεί μέρος αυτών των ελιγμών, σύμφωνα με ανακοίνωση στο X.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο «αντισημίτη δικτάτορα»

Το γραφείο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα», κατηγορώντας τον για σφαγή Κούρδων και στήριξη της Χαμάς. Το Ισραήλ δηλώνει πως θα αντιμετωπίσει τις τουρκικές απόπειρες αποσταθεροποίησης.