ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Synallagma
Φωτο: Shutterstock

Ανοδικά οι ευρωαγορές, με την προσοχή στις Κεντρικές Τράπεζες

Στη δεύτερη μείωση επιτοκίων κατά 0,25% προχώρησε η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων ΒΟΕ και Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις κορυφαίων ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών που συνεδριάζουν σήμερα βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ η επιστροφή σε ενεργό δράση της Wall Street, αναμένεται ότι θα ενισχύσει όγκους και αξίες συναλλαγών. 

Ήδη η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, ανακοίνωσε τη δεύτερη μείωση από την αρχή του έτους κατά 0,25%, με αποτέλεσμα το βασικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,25%, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στη χώρα διαμορφώθηκε στο 1,4% τον Μάιο και εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος του 2024. Παράλληλα σήμερα συνεδριάζουν τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας, όσο και η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας. 

Κέρδη 0,43% για τον Stoxx 600, με τους τομείς τεχνολογίας και κατασκευών να ακολουθούν την καλύτερη πορεία και να εμφανίζουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%. Άνοδος 0,56% για τον DAX, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,17%, ενώ κέρδη 0,47% σημειώνει ο CAC 40. Ανοδική κίνηση και για τις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB να έχει άνοδο 0,63% και τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,26% υψηλότερα. 

Ανοδική πορεία ακολουθούν και τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει άνοδο 0,40%, ενώ 0,72% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq. 

Ήπια πτωτική κίνηση για την αγορά πετρελαίου, με το brent να υποχωρεί 0,01% στα 85,06 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,26% στα 80,50 δολάρια. Οριακά κέρδη για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου να έχει κέρδη μόλις 0,06% στα 35,36 ευρώ. 

Με θετικό βηματισμό η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον άργυρο να ακολουθεί πιο ισχυρή πορεία με κέρδη 2,60% στα 30,3 δολάρια, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,24% στα 2.352,75 δολάρια. 

Εκ νέου μεικτές τάσεις για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να έχει κέρδη 0,29%, ενώ άνοδο 0,40% εμφάνισε ο ινδικός Nifty 50. Αντίθετα πτώση 0,62% εμφάνισε ο Hang Seng, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 0,42%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφική χρηματιστηρίου πτώσης
ΑΓΟΡΕΣ

Δεύτερη ημέρα απωλειών στο Χρηματιστήριο, ισχυρή πίεση στον ΟΠΑΠ

Ρευστοποιήσεις σε blue chips με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 2.056,86 μονάδες με απώλειες -1,45%. Στις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού πολέμου το βλέμμα των επενδυτών.
ΑΓΟΡΕΣ

Τα νέα δεδομένα για το Χρηματιστήριο: Αναβάθμιση, εκεχειρία και δασμοί

Αγωνία για την αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών μετά το sell off της Παρασκευής. Θύελλα στις διεθνείς αγορές μετά τα νέα επεισόδια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. Ερωτηματικά για την πορεία του χρυσού και την «νύθιση» των crypto.
stocks, market, xrimatistiria, agores, xa
ΑΓΟΡΕΣ

FTSE Russell και εκεχειρία στη Γάζα έδωσαν νέα ώθηση στο Χρηματιστήριο

Νέα κέρδη +0,69% για τον Γενικό Δείκτη που έκλεισε στις 2.098,05 μονάδες με τις τράπεζες για άλλη μια συνεδρίαση να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακό ντεμπούτο των νέων μετοχών της Intralot με ρεκόρ συναλλαγών.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Μια ανάσα από 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, υψηλά 10ετίας για τράπεζες

Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τις τράπεζες βρίσκεται μια ανάσα από τις 2.100 μονάδες. Σε νέα υψηλά 10ετίας ο τραπεζικός δείκτης μετά την αναβάθμιση του ΧΑ από FTSE Russell.