Στην έναρξη κάλυψης της μετοχής της Real Consulting προχωρά η Eurobank Equities, με τιμή – στόχο στα 5,30 ευρώ και σύσταση «αγορά».
Στην έκθεση σημειώνεται ότι η εισηγμένη είναι ένας κορυφαίος μεταπωλητής επιχειρηματικών λύσεων προστιθέμενης αξίας (VAR) με εξέχουσα θέση σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με μερικούς από τους κορυφαίους διανομείς λογισμικού παγκοσμίως (SAP, Microsoft). Ο όμιλος λειτουργεί ουσιαστικά ως one-stop shop για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων της προσαρμογής και της υλοποίησης πλατφόρμας, καθώς και της παροχής υπηρεσιών μετά την πώληση.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια την ανάγκη για διαρθρωτική ανανέωση της υποδομής πληροφορικής τους, με γνώμονα τη ζήτηση για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και υποστηριζόμενες από χρηματοδοτήσεις ψηφιοποίησης ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ. Η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών, όπου ο πολλαπλασιασμός των παλαιών λύσεων φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό pipeline έργων μπροστά. Η Real Consulting είναι σε ιδιαίτερα καλή θέση για να αξιοποιήσει αυτή την ανάγκη για τεχνολογικές αναβαθμίσεις χάρη στη μοναδική της θέση στην κατηγορία των επιχειρήσεων/μεγάλων επιχειρήσεων και στις μακροχρόνιες συνεργασίες της, οι οποίες της δίνουν ουσιαστικά πρόσβαση σε κορυφαία προϊόντα με ελάχιστες εσωτερικές επενδύσεις Ε&Α.
Η οργανική επιτάχυνση του όγκου και η ευνοϊκή δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης οδήγησαν τα έσοδα του ομίλου να φθάσουν τα 30,3 εκατ. ευρώ το 2023 (από 20 εκατ. ευρώ το 2020), σημειώνοντας αύξηση κατά 14% CAGR κατά τη διάρκεια της περιόδου 2020-23. Περαιτέρω οφέλη από την προαιρετικότητα στην επιλογή έργων και την απομάκρυνση από τις παλαιές λύσεις οδήγησαν σε εντυπωσιακό c25% CAGR EBITDA κατά την ίδια περίοδο, οδηγώντας σε διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους κατά >4% σε 16,6% έως το 2023.
Αναμένεται περίπου 18% CAGR των εσόδων του ομίλου για το 2024-27, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επωφελείται από τη ζήτηση για τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Προβλέπετε ότι αυτό θα οδηγήσει σε περίπου 23% CAGR EBITDA κατά την τετραετία, με τα περιθώρια να υποστηρίζονται από τη λειτουργική μόχλευση από τη μετάβαση στο cloud, την υψηλότερη συνεισφορά του μείγματος από το aftersales και τις εκπτώσεις στα προϊόντα.
Τα ισχυρά περιθώρια κέρδους και η πειθαρχημένη αξιοποίηση κεφαλαίου έχουν επιτρέψει στην εταιρεία να διατηρήσει έναν ισολογισμό με χαμηλή μόχλευση, ενώ η υγιής παραγωγή λειτουργικών ταμειακών ροών και τα κεφάλαια από την ΑΜΚ το 2021 ήταν υπεραρκετά για να καλύψουν τις επενδύσεις, τις εκροές από εξαγορές και συγχωνεύσεις και τις διανομές μερισμάτων. Ως αποτέλεσμα, είχε καθαρό χρέος μόλις 0,7 εκατ. ευρώ το 2023, το οποίο, σε συνδυασμό με τη σταθερή ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών, παρέχει επαρκή περιθώρια για πιθανές αυξητικές συναλλαγές ή/και αυξανόμενες αποδόσεις στους μετόχους.