ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στην κυκλοφορία για το Olympic Day Run και Μαραθώνιο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν 22-23 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω του 8ου Olympic Day Run και του 1ου City Thessaloniki Marathon.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, λόγω της διεξαγωγής του 8ου Olympic Day Run 2025 και του 1ου City Thessaloniki Marathon, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και διαδρομές 10 χλμ., 5 χλμ. και 1,5 χλμ., με προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025.

Από τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου και έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, θα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων σε βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης. Οι περιοχές που επηρεάζονται περιλαμβάνουν τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Μαρία Κάλλας, την Καθηγητού Ρωσσίδου, τη Θεμιστοκλή Σοφούλη, τη Νικολάου Πλαστήρα, την Κερασούντος, τον Τάκη Οικονομίδη, την 3ης Σεπτεμβρίου, τη Μανώλη Ανδρόνικου, την Τσιμισκή, την Πολυτεχνείου, την 26ης Οκτωβρίου, την Καρατάσου, τη Ναυάρχου Κουντουριώτου, τη Λεωφόρο Νίκης, την 30ης Οκτωβρίου, τη Γεωργίου Παπανδρέου και την Αγίας Σοφίας.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, σε συγκεκριμένες ώρες, θα εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευση στάσης και κυκλοφορίας οχημάτων σε πολλές από τις παραπάνω οδούς. Τα μέτρα θα εφαρμόζονται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των αγώνων και τη διαδρομή των δρομέων.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης καλεί τους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τις διαδρομές των αγώνων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαραθώνιος δρόμος δρομείς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πέλλα για τον 20ο Διεθνή Μαραθώνιο

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Πέλλα, την Κυριακή 26 Απριλίου, 6-11 π.μ., λόγω του 20ού Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», με διακοπή κυκλοφορίας στη νέα παράκαμψη Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραυματισμένος 67χρονος βρέθηκε σε διαμέρισμα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Βαρύτατα τραυματισμένος εντοπίστηκε 67χρονος σε διαμέρισμα στον Εύοσμο. Προσήχθη 38χρονος, πρώην γαμπρός του, ως ύποπτος. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, ενώ το Τμήμα Εγκλημάτων Κορδελιού διενεργεί προανάκριση.
Αρκούδα σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Επανένταξη νεαρής αρκούδας στη φύση μετά από διάσωση

Η νεαρή αρκούδα Κίρκη, που διασώθηκε σοβαρά τραυματισμένη το 2025, επέστρεψε στη φύση μετά από φροντίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Με ειδικό κολάρο, παρακολουθούνται οι κινήσεις της, δείχνοντας ενθαρρυντική προσαρμογή.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην περιφερειακή από Τρίτη βράδυ

Την Τρίτη 2 Ιουνίου, από τις 23:00 έως τις 05:00, κλείνει το ρεύμα προς ανατολικά στην εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης, λόγω έργων Flyover, μεταξύ Κ5 και Κ6. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Ευκαρπίας και κέντρου πόλης.
Τρένο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 30 Μαΐου 2026 ξεκινούν δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Φλώρινα

Από τις 30 Μαΐου 2026 ξεκινούν νέα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα, ενισχύοντας τη σύνδεση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Διασφαλίζεται και κάλυψη ραδιοεπικοινωνιών στο δίκτυο.