ΓΔ: 2508.46 -0.19% Τζίρος: 164.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:59:37
Αγορές-Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες διακυμάνσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές, με επιστροφή της ηρεμίας

Οριακές οι μεταβολές στην Ευρώπη, με εξαίρεση το γαλλικό χρηματιστήριο που συνεχίζει να δέχεται σημαντικές πιέσεις, λόγω των πρόωρων εκλογών στη χώρα.

Σε περιβάλλον ήπιων μεταβολών κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές πιέσεις, με την ηρεμία να φαίνεται ότι επιστρέφει, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed, των ευρωεκλογών αλλά και μίας σειράς ανακοινώσεων σημαντικών μακροοικονομικών δεδομένων. 

Οριακές απώλειες 0,03% εμφανίζει ο Stoxx 600, με τον DAX να έχει πτώση μόλις 0,01%, με τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,11% και τον CAC 40 να συνεχίζει να δέχεται σημαντικές πιέσεις και να αποδυναμώνεται 0,74%. Πτωτική πορεία και για τις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB που υποχωρεί 0,7%, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 έχει πτώση 0,20%. 

Αρκετά ήπιες οι μεταβολές και για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να έχει πτώση 0,24%, ενώ οριακές απώλειες 0,04% έχει ο S&P 500, με τον Nasdaq να παραμένει σε ανοδική τροχιά και να έχει κέρδη 0,23%. 

Παραμένει υπό πίεση η αγορά πετρελαίου, με το brent να έχει πτώση 0,40% στα 82,42 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό έχει υποχώρηση 0,53% στα 78,20 δολάρια. Στροφή σε πτωτική πορεία και για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου να υποχωρεί άνω του -0,5% και να διαμορφώνεται στα 35,5 ευρώ. 

Με θετικό βηματισμό κινείται η αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται 0,45% στα 2.328,40 δολάρια, ενώ ο άργυρος έχει άνοδο 0,17% στα 29,10 δολάρια. 

Εκ νέου μεικτές οι τάσεις για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να έχει κέρδη 0,36%, ενώ με άνοδο 0,12% κινήθηκε ο Shanghai Composite και ο Nifty 50 είχε κέρδη 0,28%. Αντίθετα πτώση 0,97% εμφάνισε ο Hang Seng

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ηλεκτρονικός πίνακας μετοχών
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στις πρώτες ώρες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη λόγω της νέας κλιμάκωσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν. Ο δείκτης STOXX 600 έχασε 0,3%, ενώ αυξάνονται οι αμφιβολίες για τη συμφωνία που αφορά το Στενό του Ορμούζ.
Χαρτονομίσματα ευρώ
ΑΓΟΡΕΣ

Σταθερό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από ισχυρή εβδομάδα

Σταθερές παρέμειναν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, με τον STOXX 600 στις 652,84 μονάδες μετά από ισχυρή εβδομάδα. Η EasyJet εκτοξεύτηκε 11% λόγω πρότασης εξαγοράς από την Castlelake, που αποτιμά την εταιρεία έως 5,5 δισ. λίρες.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στις ευρωπαϊκές μετοχές με πιέσεις στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,1% στις 638,27 μονάδες, επηρεασμένες από τη διεθνή πτώση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης, κυρίως σε Ασία και Wall Street.
Οθόνη χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη των συναλλαγών

Με πτώση άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω ανησυχιών για τις συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ. Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε 0,3% στις 639,64 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος έμεινε στάσιμος και η ASML έχασε 1,1%.