ΓΔ: 2019.26 -0.69% Τζίρος: 265.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Σε καθοδική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε πτωτική πορεία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την κατάρρευση της Thomas Cook και των ασθενέστερων οικονομικών στοιχείων της Γαλλίας.

Η κατάρρευση της Thomas Cook που ζήτησε την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου σε συνδυασμό με τα ασθενέστερα των αναμενομέων, στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία, φέρνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε πτωτική πορεία.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία αναπτύχθηκε με βραδύτερο του αναμενόμενου ρυθμό τον Σεπτέμβριο, καθώς η ανάπτυξη στον μεταποιητικό τομέα έμεινε σχεδόν στάσιμη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται οριακά αρνητικά, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,6%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,5%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,7%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,5%.

Οι μετοχές του ταξιδιωτικού ομίλου TUI, των αεροπορικών εταιριών Ryanair, easyJet και της AG, μητρικής εταιρίας της British Airways, σημείωσαν άλμα μεταξύ 4% και 8% καθώς οι χρηματιστές εκτιμούν ότι η κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook θα περιορίσει την υπερβάλλουσα δυναμικότητα στην αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Καταρρέει η Thomas Cook: Στον «αέρα» 22.000 εργαζόμενοι και 600.000 τουρίστες

Οι επιλογές μειώνονται για το παλαιότερο ταξιδιωτικό πρακτορείο του κόσμου, τη βρετανική εταιρεία Thomas Cook, που αναζητά χρηματοδότες για να αποφύγει μια ηχηρή κατάρρευση, η οποία θα μπορούσε να πλήξει 600.000 τουρίστες παγκοσμίως.
Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτη ημέρα ανόδου στο ΧΑ, επιστροφή αγοραστών και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας

Ξεπέρασε τις 2.060 μονάδες ο Γενικός Δείκτης που συνεχίζει σε ανοδική τροχιά για τρίτη συνεδρίαση. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Τρ. Κύπρου, Aktor, Viohalco, ΟΤΕ, ΔΕΗ ενώ ξεχώρισε και Coca Cola HBC.
Χρηματιστήριο μετοχών πίνακας
ΑΓΟΡΕΣ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στην έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.022,25 μονάδες με άνοδο 0,24% και τζίρο 16,99 εκατ. ευρώ.