ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη στον απόηχο της Fed, εν αναμονή μεγεθών Apple

Δεν φαίνεται να τρόμαξε τις αγορές ο Τζερόμ Πάουελ, καθώς έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα καθυστερήσει αρκετά να προχωρήσει στην πρώτη μείωση επιτοκίων, κάτι που πιθανώς να συμβεί τον Σεπτέμβριο.

Σε πιο προσεκτική εξέταση των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, προχωρούν οι επενδυτές με το μήνυμα που έστειλε να είναι ότι η τράπεζα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων αλλά δεν φαίνεται να βιάζεται να προχωρήσει στην πρώτη μείωσή τους, κάτι που θα πράξει όταν θα είναι απόλυτα βέβαιη ότι η αποκλιμάκωση των πληθωρισμού είναι σταθερή και βιώσιμη. 

Διαφορετικές, αλλά όχι επιθετικές προς καμία κατεύθυνση, οι τάσεις στην Ευρώπη, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,29%, τον DAX να έχει πτώση 0,2% και τον CAC 40 να δέχεται πιο μεγάλες πιέσεις και να αποδυναμώνεται 0,8%. Αντίθετα με ανοδική διάθεση κινείται η αγορά του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,4%. Ήπια ανοδική κίνηση για τις αγορές της περιφέρειας, με τον FTSE MIB να έχει κέρδη 0,17% και τον ΙΒΕΧ 35 να κινείται 0,12% υψηλότερα. 

Καλύτερη η εικόνα για τα futures της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν και την ανακοίνωση των μεγεθών τριμήνου της Apple, με τον κολοσσό της τεχνολογίας να έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στις πωλήσεις του στην αγορά της Κίνας. Άνοδος 0,37% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να έχει κέρδη 0,56% και τον Nasdaq να έχει άνοδο 0,71%. 

Επιστροφή σε ανοδική πορεία για την αγορά πετρελαίου, με το brent στο +0,8% και τα 84,16 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,84% στα 79,67 δολάρια. Καλύτερη η εικόνα για το φυσικό αέριο, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου να ενισχύεται 2,8% στα 29,54 ευρώ. 

Διαφορετική η εικόνα και στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει κέρδη 0,37% στα 2.319,35 δολάρια, ενώ ο άργυρος έχει οριακές απώλειες 0,05% στα 26,7 δολάρια. 

Διαθέσεις ράλι για την αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να έχει άνοδο που ξεπέρασε το 2%. Αντίθετα ήπια πτωτικά κινήθηκαν τόσο ο ιαπωνικός Nikkei όσο και ο κινεζικός Shanghai Composite με απώλειες 0,10% και 0,26% αντίστοιχα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστηριακή αγορά ανάλυση
ΑΓΟΡΕΣ

Άλμα στο ΧΑ με ώθηση από MSCI και διεθνές κλίμα, στο επίκεντρο οι τράπεζες

Ισχυρή άνοδο 3,45% καταγράφει το ΧΑ με τον ΓΔ να διαμορφώνεται στις 2.136,75 μονάδες, και τις τράπεζες στο προσκήνιο υπεραποδίδοντας έναντι των ευρωπαϊκών αγορών. Ώθηση από την αναβάθμιση της MSCI και το θετικό διεθνές κλίμα.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.
Χρηματιστήριο Φρανκφούρτης αίθουσα
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στα χρηματιστήρια με φόντο τις νέες ελπίδες αποκλιμάκωσης της κρίσης

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου, άνοδος κοντά στο +1% για τις ευρωπαϊκές αγορές. Κέρδη και στη Wall Street. Στο επίκεντρο η πρόταση 15 σημείων που κατέθεσε η Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω προσδοκιών αποκλιμάκωσης

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, καθώς οι προσδοκίες για διπλωματική λύση στη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν ενισχύουν το επενδυτικό κλίμα. Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο. Δεν λειτουργεί σήμερα το ΧΑ λόγω 25ης Μαρτίου.
Τεχνητή νοημοσύνη χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές με το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Ευρώπης

Με άνοδο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Παρίσι +1,32%, Φρανκφούρτη +1,68%, Λονδίνο +0,83%, Μιλάνο +1,34% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.