ΓΔ: 2110.14 0.58% Τζίρος: 240.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σοφία Ζαχαράκη
Η Σ. Ζαχαράκη ανακοινώνει την ψηφιακή πλατφόρμα για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΔΑΣΥ στον χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Ζαχαράκη: Έρχεται εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

Επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα και την οικογένεια. «Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε σήμερα (3.9.2023) στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η Σοφία Ζαχαράκη και προανήγγειλε: «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της εύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ«Ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου».

Eπιπλέον, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές στο Κόσοβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κούρτι, δημοτικές εκλογές Κυριακή

Η πρόεδρος του Κοσόβου ανέθεσε τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Άλμπιν Κούρτι, ηγέτη του "Αυτοδιάθεση", μετά από πολύμηνες δυσκολίες και 57 ψηφοφορίες για την εκλογή προεδρείου της Βουλής.
Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λεκορνί εκ νέου πρωθυπουργός, πιθανή πρόταση μομφής εναντίον του

Ο Εθνικός Συναγερμός θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της νέας κυβέρνησης Λεκορνί, ενώ και η Ανυπότακτη Γαλλία αντιδρά, καταγγέλλοντας τη διοίκηση Μακρόν και μιλώντας για ταπείνωση του γαλλικού λαού.
Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πολιτική κρίση, αναμένεται άμεσα ανακοίνωση νέου πρωθυπουργού

Η Γαλλία κινδυνεύει με πολιτική κρίση, μετά τις σκληρές δηλώσεις της αριστεράς, ότι δεν στηρίζουν κυβέρνηση χωρίς δικό τους πρωθυπουργό. Ο Μακρόν θα ανακοινώσει νέο πρωθυπουργό στις 9 το βράδυ, χωρίς να ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του.