ΓΔ: 2121.27 -0.43% Τζίρος: 55.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:41
Σοφία Ζαχαράκη κοντινό
Η Σοφία Ζαχαράκη μιλά σε συνέντευξη Τύπου με μικρόφωνα μπροστά της.

Ζαχαράκη: Έρχεται εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

Επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα και την οικογένεια. «Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε σήμερα (3.9.2023) στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η Σοφία Ζαχαράκη και προανήγγειλε: «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της εύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ«Ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου».

Eπιπλέον, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Καταρρέει το αφήγημα περί ανεξέλεγκτων ιδιωτών - Ζητά άμεσες εξηγήσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης της Intellexa Ταλ Ντίλιαν αποκάλυψε πως το Predator χρησιμοποιήθηκε από κρατικούς φορείς, αφού η εταιρεία του προσφέρει υπηρεσίες μόνο σε κυβερνήσεις και αρχές ασφαλείας.
Ισπανία και πληθωρισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Μέτρα για συγκράτηση τιμών σε ρεύμα και καύσιμα εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας εξήγγειλε νέα δημοσιονομικά μέτρα για να μετριαστεί η επίδραση του πολέμου στη Μέση Ανατολή στις τιμές ηλεκτρικού και καυσίμων, που ήδη έχουν αυξηθεί πάνω από 25% σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.