ΓΔ: 2033.23 -1.18% Τζίρος: 184.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σοφία Ζαχαράκη
Η Σ. Ζαχαράκη ανακοινώνει την ψηφιακή πλατφόρμα για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΔΑΣΥ στον χώρο του υπουργείου Παιδείας.

Ζαχαράκη: Έρχεται εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια

Επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε ότι μέσα στο 2024 θα ξεκινήσει το εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό πρόβλημα και την οικογένεια. «Με την ίδρυση του υπουργείου Οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει την πρόνοια στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε σήμερα (3.9.2023) στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» η Σοφία Ζαχαράκη και προανήγγειλε: «μέσα στο 2024 θα υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για το δημογραφικό και την οικογένεια».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της εύρεσης εργασίας που αντιμετωπίζουν οι ΑμεΑ«Ένα άτομο με αναπηρία θέλει κυρίως πρόσβαση στην εργασία. Αυτό θα στοχεύσουμε να αυξήσουμε», είπε η Σοφία Ζαχαράκη. Αναφερόμενη στην επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα για την εναρμόνιση της προσωπικής και της επαγγελματικής ζωής. Αυτή η επέκταση του επιδόματος έρχεται να συνδεθεί με τη συνολική στρατηγική του υπουργείου».

Eπιπλέον, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας τόνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για τα περιστατικά βίας προς τα παιδιά καθώς όπως υπογράμμισε: «βλέπουμε ότι είναι αυξανόμενα τα περιστατικά βίας και προς τα παιδιά αλλά και ανάμεσα στα παιδιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών με κεφάλαιο 303 εκατ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ελληνικού Ταμείου Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF), με αρχικό κεφάλαιο 303 εκατ. και στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 1 δισ. τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας στρατηγικούς τομείς της νέας οικονομίας.
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η Εξεταστική μοναδικό μέσο διερεύνησης για απώλειες 3 δισ.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η Εξεταστική πρέπει να διερευνήσει απώλειες 3 δισ. σε τρεις δεκαετίες, ενώ υπερασπίστηκε τις φορολογικές μειώσεις και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ασάφεια.