ΓΔ: 2279.7 0.64% Τζίρος: 290.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Λε Μερ στο Νταβός

Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αλλά και στον smoothing mechanism, τον μηχανισμό για τη μεταφορά των υπερ-πλεονασμάτων από το ένα οικονομικό έτος στο επόμενο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση. 

Ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου, οι δυο άνδρες συζήτησαν για το οικονομικό και επενδυτικό forum με θέμα την ελληνική οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα. Στο ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε προς τον κ. Λεμέρ την ικανοποίησή του και την εκτίμηση του ελληνικού λαού για τη στήριξη της Γαλλίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στο Νταβός, συναντήθηκε και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ.  

Στη διάρκεια της συνάντησης με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας συζητήθηκαν το περιβάλλον ασφάλειας στη Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη και η συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα στάδια της διαδικασίας για τη Λιβύη. Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης με την κυρία Κραμπ - Κάρενμπάουερ, αφορούσε την ιδιότητά της ως προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, το οποίο συνυπάρχει με τη ΝΔ στους κόλπους του ΕΛΚ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για μέτρα βιοασφάλειας στην ευλογιά προβάτων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο, Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 10:00, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα βιοασφάλειας κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο αποδήμων

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο στους Απόδημους Έλληνες και τον ορισμό εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού από τον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Κρίσιμες οι εκλογές του 2027, στόχος τρίτη αυτοδύναμη θητεία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη ως γγ της ΚΟ της ΝΔ και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την παράταξη, τονίζοντας τη σημασία των εκλογών του 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι απόδημοι θα ψηφίζουν απευθείας τον υποψήφιο επιλογής τους

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη, οι εκτός συνόρων εγγεγραμμένοι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίζουν απευθείας τον υποψήφιο της επιλογής τους, μέσω επιστολικής ψήφου και ειδικής Περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές του 2027.
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συνεχής η μάχη με βαθύ κράτος, γραφειοκρατία και παθογένειες

Στο Υπουργικό ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση σε ρυθμίσεις κατά της γραφειοκρατίας και στη χρήση πιστοποιημένων επαγγελματιών για ταχύτερη εξυπηρέτηση, ενώ υπενθύμισε ότι από 31/1 φαίνονται οι μειώσεις φόρων του Προϋπολογισμού 2026.
Έλληνας πολιτικός σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων στα Τρίκαλα η σκέψη μας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δυστύχημα στα Τρίκαλα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και της ενίσχυσης της χώρας σε όλους τους τομείς.