Με κεντρικό στόχο να κάνει το 13 στα 13 στις Περιφέρειες της χώρας, χαράσσει την στρατηγική του το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του φθινοπώρου.
Με το σύνολο των προσώπων που θα υποστηριχθούν να έχουν «κλειδώσει», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να συντηρήσει τη δυναμική που κατέγραψε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου και να κεφαλαιοποιήσει το πακέτο των εξαγγελιών που προετοιμάζει να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, εμπεδώνοντας πλήρως την πολιτική του κυριαρχία.
Με κεντρικό άξονα την οικονομία, την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά μεγέθη, ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για μία ακόμα μετωπική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα περιοδειών στις Περιφέρειες της χώρας, επιμένοντας ωστόσο στην τακτική της αναζήτησης συναινέσεων σε συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Έτσι, μετά το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που συγκέντρωσε πάνω από 200 ψήφους στη Βουλή, στην κυβέρνηση ευελπιστούν στη θετική στάση της αντιπολίτευσης -πλην Σπαρτιατών- αναφορικά και με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προετοιμάζει, προκειμένου να μπει φρένο στα σχέδια του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Η επίμαχη διάταξη -σύμφωνα με πληροφορίες- θα προβλέπει πως καταδικασμένος, έστω και πρωτόδικα, για σοβαρά εγκλήματα δεν θα είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος δήμαρχος, περιφερειάρχης, δημοτικός ή περιφερειακός σύμβουλος, «σφραγίζοντας» με αυτό τον τρόπο τα όποια προσωπικά σχέδια του ιδίου να ηγηθεί μιας παράταξης και να τεθεί επικεφαλής δημοτικού ή περιφερειακού συνδυασμού.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός «τρέχει» μια σειρά από προεκλογικές του εξαγγελίες, όπως η οριστική επιστροφή στο Δημόσιο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Με βάση τη συγκεκριμένη τροπολογία, επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο, ενώ μετά τη μεταβίβαση τα δικαιώματα του μετόχου ασκούνται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Επιπλέον, με ένα ακόμα νομοσχέδιο, καταργείται η ποινή του 30% στη σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων, οι οποίοι πλέον θα λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους, ενώ προβλέπεται ότι θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται όσοι έχουν χρέη προς τον ΕΦΚΑ πάνω από 20.000 ευρώ και πάνω από 6.000 ευρώ αγρότες, τα οποία δεν μπορούν με την ισχύουσα νομοθεσία να ρυθμίσουν.