ΓΔ: 1403.17 0.36% Τζίρος: 77.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Χρηματοδότηση 4,7 εκατ. στους πληγέντες από τις πυρκαγιές Δήμους

Το ποσό προορίζεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς του προηγούμενου 48ωρου.

Στην άμεση επιχορήγηση των οκτώ δήμων της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, με 4,7 εκατ. ευρώ, προχώρησε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα και από την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δήμους συμφωνήθηκε έπειτα από συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους δημάρχους της βορειοανατολικής Αττικής. Το ποσό των 4.700.000 ευρώ κατανέμεται σε οκτώ δήμους της ΒΑ Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς του προηγούμενου 48ωρου.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος τα ποσά που θα λάβει ο κάθε δήμος είναι τα εξής:

  • Βριλησσίων 750.000
  • Διονύσου 650.000
  • Μαραθώνος 1.000.000
  • Παλλήνης 150.000
  • Πεντέλης 1.000.000
  • Ραφήνας - Πικερμιου 300.000
  • Χαλανδρίου 500.000
  • Ωρωπού 350.000

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, οι υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στη σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mitsotakis-Ypourgiko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Έχει γίνει σημαντική προσπάθεια στην Πολιτική Προστασία

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη προσπάθεια που έγινε από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ενώ επεσήμανε και τον βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευθύνες στο Λιμενικό επιρρίπτουν οι μάρτυρες στη δίκη για το Μάτι

Η διαδικασία, σήμερα, συνεχίστηκε με τις συγκλονιστικές καταθέσεις διασωθέντων και ανθρώπων που έχασαν δικούς τους, το μοιραίο απόγευμα. Όλοι οι μάρτυρες περιέγραψαν την πλήρη απουσία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας τις κρίσιμες ώρες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πολλά πρέπει να αλλάξουν στην πρόληψη των πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το δάσος της Δαδιάς όπου και συζητήθηκαν τα βήματα αποκατάστασης του δάσους και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με στόχο την προστασία του οικοσυστήματος.