ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
Η τεχνολογία οδηγεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την επιχειρησιακή ανάπτυξη και την καινοτομία.

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια του νέου ΕΚΕΤΑ στην Τεχνόπολη στις 12/12

Στις 12 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου ΑΙ Nucleus του ΕΚΕΤΑ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, όπου το ΙΠΤΗΛ θα προωθήσει καινοτόμες υπηρεσίες για τη βιομηχανία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Στις 12 Δεκεμβρίου προγραμματίζονται τα εγκαίνια του AI Nucleus, του νέου κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης. Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ., θα φιλοξενεί ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στην παροχή υπηρεσιών που στοχεύουν στη βελτίωση των γραμμών παραγωγής, αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Την ημερομηνία των εγκαινίων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τζήκας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Όπως τόνισε, «είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί το ΕΚΕΤΑ ήταν από την αρχή μέτοχος στην πρωτοβουλία που είχαμε πάρει σαν εταιρείες πληροφορικής και είναι πάρα πολύ σημαντικό επιτέλους να γίνει πραγματικότητα αυτή η σχέση της αγοράς με τα ερευνητικά ινστιτούτα».

Ο κ. Τζήκας γνωστοποίησε επίσης ότι η Τεχνόπολη βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια για την κατασκευή ακόμη πέντε κτιρίων, επισημαίνοντας πως «μπαίνουμε σε μια φάση ανάπτυξης, όπου είναι σαφές ότι η Τεχνόπολη θα μετεξελιχθεί».

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (Technopolis ICT Business Park) ιδρύθηκε το 2001 ως ιδιωτική πρωτοβουλία επιχειρηματιών του κλάδου πληροφορικής, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της συνεργασίας στον τομέα. Στους μετόχους συγκαταλέγονται μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, καθώς και σημαντικές επιχειρήσεις Πληροφορικής και Υψηλής Τεχνολογίας από όλη την Ελλάδα και δημόσιοι φορείς.

Βασικός σκοπός της εταιρείας ήταν η ίδρυση του πρώτου Πάρκου Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα, προσφέροντας λύσεις σε στεγαστικά προβλήματα των εταιρειών του κλάδου, αλλά και αναπτύσσοντας συνέργειες και σύγχρονες υποδομές. Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, «είναι η πρώτη και μοναδική πρωτοβουλία στην Ελλάδα που οι εταιρείες πληροφορικής χρηματοδότησαν ένα πάρκο 94 στρεμμάτων. [...] Στα πάρκα οι συνέργειες που αναπτύσσονται και με τις εταιρείες αλλά και με τα ερευνητικά ινστιτούτα, όπως αυτό το κτίριο που θα εγκαινιάσει το ΕΚΕΤΑ στις 12 Δεκεμβρίου, δημιουργούν μια ζύμωση και έτσι προάγεται η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες. Έτσι ξεκίνησαν όλες οι χώρες στην Ευρώπη, η Ιρλανδία, η Φινλανδία, το Ισραήλ με τεχνολογικά πάρκα και θερμοκοιτίδες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο Google εξωτερικό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πέγκυ Αντωνάκου: Η ΤΝ μπορεί να ενισχύσει την ανθρωπινότητά μας

Η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Google Greece, όρισε ως «ανθρωπινότητα» τον τρόπο που η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τις κοινωνίες, στο Aristotle Innovation Forum. Η Βικτώρια Μπούση επέλεξε τη λέξη «ελευθερία» για τον ρόλο της τεχνολογίας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ΑΠΘ και Pfizer για έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο κοινές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την πρόσβαση
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαϊωάννου: Προχωρά νέο υπουργείο για Ανώτατη Εκπαίδευση και Καινοτομία

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, ανακοίνωσε ότι προχωρά η ίδρυση υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, στο Aristotle Innovation Forum.
Άνδρας δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση του Ε65 και της επέκτασης Μετρό

Ο Υπ. Υποδομών Χρ. Δήμας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Ε65 και της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά το καλοκαίρι, αναφέροντας ότι τα έργα κάνουν την πόλη σύγχρονο κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Aristotle Innovation Forum ξεκίνησε σήμερα με επίσημη τελετή στη Θεσσαλονίκη

Το Aristotle Innovation Forum ξεκίνησε στο ΑΠΘ με τη συμμετοχή 16 πανεπιστημίων, 450 ομιλητών από 25 χώρες και κορυφαίων προσωπικοτήτων, εστιάζοντας στην καινοτομία και το μέλλον της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης.
Σύνεδροι σε συνεδριακή αίθουσα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διεθνείς προσωπικότητες συζήτησαν για ΤΝ στο Aristotle Forum

Η Τεχνητή Νοημοσύνη διευκολύνει την επιστήμη, επιταχύνοντας τις διαδικασίες, αλλά δεν υποκαθιστά τη δημιουργικότητα, σημείωσαν ομιλητές στο Aristotle Innovation Forum. Ανάμεσά τους οι Γιανκόπουλος, Παπαδόπουλος, Ζερχούνι και Μόσιαλος.