ΓΔ: 2334.66 -0.54% Τζίρος: 642.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:40
Λιμάνι Θεσσαλονίκης εναέρια λήψη
Εναέρια λήψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με εμπορευματικές και επιβατικές ζώνες.

Συνάντηση ΟΛΘ-ΕΕΘ για επέκταση και αναβάθμιση υποδομών λιμανιού

Η συνάντηση του προέδρου του ΕΕΘ και του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΘ εστίασε στη συμβολή του λιμανιού Θεσσαλονίκης στην οικονομία, τις υποδομές και την τουριστική κρουαζιέρα, προτείνοντας νέα εφαρμογή για επιβάτες.

Ο ρόλος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως μοχλού ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Κυριάκου Μερελή, και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.), Δρ. Ιωάννη Τσάρα, έπειτα από πρωτοβουλία του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ενημέρωση για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του ΟΛΘ. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να ενισχύσουν το μεταφορικό έργο και να προσφέρουν οφέλη στους επαγγελματίες του κλάδου.

Εξετάστηκε επίσης η αξιοποίηση του τουρισμού κρουαζιέρας, με στόχο την τόνωση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ πρότεινε τη δημιουργία εφαρμογής που θα παρέχει στους επιβάτες και το προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Η πρόταση αυτή, που βρήκε θετική ανταπόκριση από τα στελέχη του ΟΛΘ, αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους από την κρουαζιέρα, αξιοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για άμεση ενημέρωση.

Εκπρόσωποι των μεταφορέων και των ναυτικών πρακτόρων εξέφρασαν ανησυχία για την ταχεία ανάπτυξη γειτονικών λιμανιών. Τόνισαν την ανάγκη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του, ακολουθώντας αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του ΕΕΘ, της ΟΦΑΕ, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδος και της ΟΛΘ Α.Ε., επιβεβαιώνοντας τη σημασία της συνεργασίας για την ενίσχυση του λιμανιού και της τοπικής οικονομίας.

Πηγή φωτογραφιών: Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανικό Επιμελητήριο και Ερευνητικό Κέντρο υπέγραψαν μνημόνιο για καινοτομία

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για κοινές δράσεις έρευνας και καινοτομίας, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη αισιοδοξία εξαγωγέων παρά τις ανησυχίες για το εμπόριο

Με αισιοδοξία μπήκαν στο 2026 οι Έλληνες εξαγωγείς, με τον δείκτη ECI ΣΕΒΕ-DHL να φτάνει στις 152,2 μονάδες. Παρά τις ανησυχίες για τον προστατευτισμό, οι επιχειρήσεις βλέπουν μικρή ή καμία επίδραση στον σχεδιασμό τους.
Ελληνικές startups ομάδα εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

GAIA-X Accelerator: Νέες ευκαιρίες για ΜΜΕ και startups στην ΕΕ

Ο επιταχυντής GAIA-X Accelerator στοχεύει στη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας με ελληνικές ΜμΕ και startups, ώστε να αξιοποιήσουν ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά δεδομένων. Συμμετέχουν 48 επιχειρήσεις, νέος κύκλος αιτήσεων έως 30/1.
Διάβαση πεζών οδού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι δήμοι καταργούν το τέλος στιγμιαίας χρήσης πεζοδρομίων

Οι δήμοι της Θεσσαλονίκης αποδέχθηκαν το αίτημα του ΒΕΘ για κατάργηση του τέλους στιγμιαίας χρήσης πεζοδρομίων στις βιοτεχνίες, επικαλούμενοι τη νομολογία του ΣτΕ και την απόφαση 604/2025.