Δύο είναι οι πολιτικές εκκρεμότητες που περιμένουν την απάντησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου. Η πρώτη αφορά την ανακοίνωση δια στόματος πρωθυπουργού, της ημερομηνίας διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης, έστω και αν όλα συνηγορούν ότι η 21η Μαΐου είναι η επικρατέστερη Κυριακή για να στηθούν οι κάλπες.
Η δεύτερη εκκρεμότητα, έχει να κάνει με ακόμα μία ανακοίνωση, αυτή της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή στο νομό Σερρών, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Μεταφορών.
Εδώ τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, από τη στιγμή όπου ο ίδιος -αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών- κράτησε ανοιχτή την πόρτα της εκ νέου καθόδου του και από το Μέγαρο Μαξίμου παρέπεμπαν το όλο θέμα στην διακριτική ευχέρεια του κυβερνητικού τους στελέχους.
Στην πραγματικότητα, το χρονικό διάστημα από τις 28 Φεβρουαρίου που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα, μέχρι και σήμερα, αποτέλεσε ένα ιδιότυπο «κρας τεστ», όπου τόσο ο Σερραίος πολιτικός όσο και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού μέτρησαν αντιδράσεις, αφήνοντας τον χρόνο να λειτουργήσει ως «αμορτισέρ» εκτόνωσης των κραδασμών προτού πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις.
Στο μεσοδιάστημα στη γενέτειρα του πρώην υπουργού πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το πολιτικό γραφείο του Κώστα Αχ. Καραμανλή, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Μαύρο - μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει, είναι στη φυλακή».
Και δεν ήταν μόνον αυτοί!
Αρκετά στελέχη της ΝΔ με τον δημόσιο λόγο τους, απαίτησαν από τον κ. Καραμανλή περίπου να διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ο ίδιος την αποχώρησή του από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών, καλώντας τον μάλιστα να μείνει εκτός πολιτικής για ένα χρονικό διάστημα και να επιστρέψει στο μέλλον.
Μια αναδρομή στον πρόσφατο εκλογικό χάρτη του νομού Σερρών αποδεικνύει ότι μια τέτοια απόφαση μόνο εύκολη δεν είναι, σε μια περιοχή όπου παραδοσιακά θεωρείται «κάστρο» της ΝΔ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 7 Ιουλίου 2019, η ΝΔ με ποσοστό 48,04% κατάφερε να κερδίσει 4 έδρες συγκεντρώνοντας συνολικά 53.839 ψήφους, με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να εξασφαλίζει περίπου τις μισές από αυτές (25.377 σταυρούς) και αρκετά πιο πίσω να ακολουθούν η Φωτεινή Αραμπατζή (18.338), ο Τάσος Χατζηβασιλείου (16.493) και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (12.083).
Η επιρροή του καραμανλισμού στις Σέρρες είναι αναμφισβήτητη και αναμένεται να παίξει το δικό της ρόλο στις όποιες αποφάσεις, την ίδια στιγμή όπου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ φθάνουν μηνύματα κομματικών στελεχών και ψηφοφόρων της περιοχής, οι οποίοι περίπου διαμηνύουν πως «αν ο Καραμανλής μείνει εκτός ψηφοδελτίων τότε δεν θα ψηφίσουμε το κόμμα…».
Για άλλους μάλιστα, το πρόσφατο συγχωροχάρτι του Αλέξη Τσίπρα για την επιστροφή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του Παύλου Πολάκη, αποτελεί την καλύτερη απάντηση για την αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων των δυνάμεων ενόψει εκλογών.