ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
nea-dimokratia-syriza

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για το θέμα των παρακολουθήσεων

Για «αισώπειους μύθους» του Κώστα Βαξεβάνη και «αφήγημα που φθίνει όσο περνάει ο χρόνος» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή – απάντησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην χθεσινή ανακοίνωσή του το κόμμα, καλούσε την κυβέρνηση και την εισαγγελέα της ΕΥΠ να απαντήσουν «αν ισχύει ότι ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων». «Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών; Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;

Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας ; Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος; Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην απάντηση του και συμπληρώσε:

«Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά- καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η Κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κακόβουλων λογισμικών σε σημερινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Οικονόμου, αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει μια επιμονή αναπαραγωγής ανυπόστατων ισχυρισμών, μιας επιχειρηματολογίας, η οποία όσο στερείται σε θεμελίωση και σε στοιχεία, τόσο περισσεύει η μυθοπλασία συμπλήρωσε «απέναντι σε αυτό το ζήτημα, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή σοβαρά, καθαρά έχει πει ότι θα πρέπει η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». «Απαιτείται η δικαιοσύνη γρήγορα να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

Η κυβέρνηση θεσμικά έρχεται να αντιμετωπίσει μια σειρά από πολύ σοβαρές παθογένειες που αφορούν τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, των εθνικών υπηρεσιών ασφαλείας και να καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη όπου θα υπάρχει καθολική απαγόρευση χρήσης, δημιουργίας, εμπορίας, κατοχής παράνομων λογισμικών παρακολούθησης. Απέναντι, δηλαδή, σε μια παρωδία ισχυρισμών, κατασκοπευτικής νουβέλας και, κυρίως, ανυπόστατων ισχυρισμών, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, η κυβέρνηση κάνει αυτό που οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνη και συντεταγμένη πολιτεία. Βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα για να αποσαφηνίσει πλήρως την υπόθεση αυτή, να δει ποια είναι τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και ποια η υπερβολή και η εργαλειοποίηση» ανέφερε. 

«Να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Μετά τις χθεσινές ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ότι πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων».

«Τα πράγματα ωστόσο» συνεχίζει «είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς. Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα: Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά; Θα περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις.  Με την εθνική ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούμε παιχνίδια» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ρεσιτάλ ανακρίβειας και καιροσκοπισμός από ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο για ανακρίβειες και καιροσκοπισμό, τονίζοντας πως δεν ψήφισαν σύμβαση που οι ίδιοι είχαν διαπραγματευτεί και υπογράψει ως κυβέρνηση.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Ζαχαριάδης: Οι διαφορές Μητσοτάκη το 2021 και το 2026

Ο Κώστας Ζαχαριάδης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αλλαγή στάσης σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, επισημαίνοντας πως αν και παλαιότερα την απέκλειε, τώρα εξετάζει τη δυνατότητα χρήσης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ελλάδα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη: Αποσύρει τη συμμετοχή της από το Athens Alitheia Forum

Η Νίκη αποσύρεται από το Athens Alitheia Forum, καταγγέλλοντας κυβερνητική προβολή και έλλειψη διακομματικής συμμετοχής μετά την αποχώρηση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας σε διαφανή και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Π. Μαρινάκη σε ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης καταδίκασε την ανάρτηση Πολάκη για την επίθεση στον CEO της CEPAL, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στάση και επαναλαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δραστών.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Φάμελλου-Χαρίτση στον πρωθυπουργό για σύγκληση πολιτικών αρχηγών

Με επιστολές σε Μητσοτάκη και Πρόεδρο Δημοκρατίας, Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των συνεπειών της για τα ελληνικά συμφέροντα.