ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Χατζηδάκης: O αγωγός EastMed θα προχωρήσει ό,τι κι αν λέει ο Ερντογάν

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζει ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα.

O αγωγός EastMed θα προχωρήσει ο,τι κι αν λέει ο Ερντογάν, τόνισε νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά με βάση το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε. Παράλληλα, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει όλα τα ενεργειακά σχέδια που ενισχύουν τη χώρα.

Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ωστόσο θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να συμβιώσουμε και όπως είπε και ο πρωθυπουργός υπάρχουν όρια, τόνισε ο κύριος Χατζηδάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gas pipe-Eastmed-fysiko aerio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ για τον EastMed

Στις αρχές του έτους αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για τον αγωγό, παρά τις τρικλοποδιές της Τουρκίας να εμποδίσει τη συμφωνία. Στη συμφωνία καθορίζονται ζώνες, δικαιοδοσίες, δικαιώματα ελέγχου και έκδοσης αδειών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Μπορούμε να συμβάλλουμε στην αγορά φυσικού αερίου

Για το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου για την ΕΕ, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει πως το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση και εμπορική λειτουργία του αγωγού Trans Adriatic που αναμένεται το 2020 και του αγωγού IGB με την Βουλγαρία.
Παπασταύρου-Μπεργκαμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου – Μπέργκαμ: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος των ΗΠΑ

Στη συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Παπασταύρου με τον Νταγκ Μπέργκαμ τονίστηκε πως η Ελλάδα ενισχύει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ στην ενέργεια, με LNG, νέες επενδύσεις και έργα διασύνδεσης.