ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Kostas Skandalidis-KINAL-PASOK
Shutterstock

Κ. Σκανδαλίδης: Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση πρωτογενούς πλεονάσματος

Ο προϋπολογισμός είναι ξένος με την ανάγκη νέας αναπτυξιακής δυναμικής, στις προκλήσεις της εποχής και εκτίμησε ότι η φορολογική λαίλαπα συνεχίζεται αμείωτη παρά τις ελαφρύνσεις, επεσήμανε.

«Για να αναπνεύσει η οικονομία έπρεπε να υπάρξει από την αρχή επαναδιαπραγμάτευση για το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να δημιουργηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος και να εξοικονομηθούν πόροι, τόσο στο αναπτυξιακό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο γενικός εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης.
       
«Οι υπάρχοντες πόροι θα έπρεπε να ενταχθούν σε ένα μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο με σαφείς στόχους και προτεραιότητες που να ενισχύουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και την περιφερειακή διάρθρωση της χώρας», είπε ο κ. Σκανδαλίδης και επισήμανε ότι χρειάζεται ανακατανομή πόρων και ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Εξίσου κρίσιμη είναι, όπως είπε, η εξασφάλιση ρευστότητας, μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση και ένα φορολογικό σύστημα με ορίζοντα δεκαετίας.
       
«Ο κρατικός προϋπολογισμός παραπέμπει στο μέλλον την επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων, το μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο είναι ανύπαρκτο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραμένει σταθερά μειωμένο και βραδυκίνητο, η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα κινείται ανάμεσα στους πλειστηριασμούς και την εξακολουθητική έλλειψη ρευστότητας, το φορολογικό νομοσχέδιο κάθε άλλο παρά ενισχύει την επιχειρηματική πρωτοβουλία της μεσαίας τάξης», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός είναι ξένος με την ανάγκη νέας αναπτυξιακής δυναμικής, στις προκλήσεις της εποχής και εκτίμησε ότι η φορολογική λαίλαπα συνεχίζεται αμείωτη παρά τις ελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που περικόπτονται αντί να αναβαθμίζονται οι δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

papathanasis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πήρε το μεγαλύτερο πακέτο από το ΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε οργανωμένη πολιτική και όχι σε μεμονωμένες ενέργειες, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία της κυβέρνησης για το υψηλότερο πακέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους του Ελλάδα 2.0

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε τους αρχικούς στόχους του Ελλάδα 2.0, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση έργων και συνεχείς αναθεωρήσεις.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κριτική στη ΝΔ για τη δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών με ΜΜΜ

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη ΝΔ για την άρνησή της στην πρότασή του για δωρεάν μετακινήσεις νέων έως 24 ετών με ΜΜΜ, επισημαίνοντας υπέρογες δαπάνες και ζητώντας τα χρήματα των φορολογουμένων να στηρίξουν τη νέα γενιά.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται σίγουρη πολιτική αλλαγή και νίκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δήλωσε στο ΟΡΕΝ πως η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία, την ακρίβεια και τα εθνικά θέματα και ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική αλλαγή με ασφάλεια και προοπτική.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Φλωρίδης σε Ν. Ανδρουλάκη: Στήριξη κράτους δικαίου δεν είναι παρανομία

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης τόνισε στη Βουλή ότι το κράτος δικαίου προϋποθέτει σεβασμό στους νόμους και καταδίκασε τη διαρροή απόρρητων συζητήσεων της Επιτροπής, επισημαίνοντας βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.