ΓΔ: 2696.76 1.16% Τζίρος: 246.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:07:36
Φώτο: Shutterstock

Νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών στην Ελλάδα «βλέπει» ο Μητσοτάκης

Να βάλουν στην ατζέντα τους την ελληνική οικονομία, κάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης, τους Αμερικανούς επενδυτές καθώς όπως επεσήμανε οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δημιουργούν πλήθος οικονομικών ευκαιριών.

Με βασικό μήνυμα ότι στην Ελλάδα ανατέλλει μία νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τους Αμερικανούς επενδυτές που συμμετείχαν στο 21o «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη να βάλουν στην «ατζέντα» τους την ελληνική οικονομία, εξετάζοντας «τις ευκαιρίες που εμφανίζονται υπό το πρίσμα της πληθώρας των μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα».

Κατά τη διάρκεια βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ταχεία υλοποίηση ενός προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών που αποσκοπεί στη βελτίωση της ευκολίας του επιχειρείν στη χώρα. Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση για αυτό το πρόγραμμα, καθώς για πρώτη φορά παρατηρείται μία μεταστροφή της ελληνικής κοινής γνώμης απέναντι στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις γενικότερα.

«Κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες πολίτες συνειδητοποίησαν ότι οι πολιτικές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και υπονομεύουν τις προοπτικές της ανάπτυξης οδηγούν τελικά σε αδιέξοδο. Το σημερινό επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μία συντριπτική υποστήριξη για τις ξένες επενδύσεις. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζεται σε πολυάριθμες έρευνες, που εντοπίζουν υψηλά ποσοστά έγκρισης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που συνδέονται με τη δημιουργία ενός φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτό το σημείο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Για τη μεταρρυθμιστική εντολή που έχει λάβει, προσπάθησε να δείξει ότι οι αλλαγές, οι οποίες επιχειρούνται, διαθέτουν την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση. Όπως, μάλιστα, παρατήρησε, η κυβέρνηση φέρει την ιδιοκτησία αυτών των μεταρρυθμίσεων, καθώς αποτελούσαν τη βάση του εκλογικού προγράμματός της.

«Σε αντίθεση με αυτό που ήταν ο γενικός κανόνας στην Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία χωρίς να δώσει κενές υποσχέσεις για παροχές και άλλες χάρες στο εκλογικό Σώμα. Αντ' αυτού, επικεντρώθηκε στο να παρουσιάσει μία ατζέντα βαθιών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μεταμόρφωναν την ελληνική οικονομία προς το καλύτερο. Και κάνοντας αυτό, κέρδισε σχεδόν το 40% της λαϊκής ψήφου και μία σαφή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η αισιοδοξία επιστρέφει στην ελληνική οικονομία παρά τις αναταράξεις που παρατηρούνται στη παγκόσμια οικονομία. Υπό αυτό το πρίσμα, μίλησε για το καταναλωτικό κλίμα αλλά και το κλίμα της αγοράς, τα οποία έχουν ανακάμψει σε προ κρίσης επίπεδα: «Το καταναλωτικό κλίμα στην Ελλάδα έφτασε πρόσφατα στο υψηλότερο επίπεδό από το 2000 και συνεχίζει να παραμένει πολύ υψηλό. Το κλίμα της αγοράς βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον ρόλο που διαδραματίζει το «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» ως μία πηγή πληροφόρησης για την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα. «Είμαι πεπεισμένος ότι το 21ο Φόρουμ θα συμβάλει στη προσπάθειά μας να πείσουμε τις επιχειρήσεις ότι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι τώρα», σημείωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με συμπρόεδρο της Morgan Stanley στις ΗΠΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Dan Simkovitz της Morgan Stanley, όπου συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τις προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα και τον ρόλο της πυρηνικής ενέργειας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, στις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, που τον συνεχάρη για την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας. Συζήτησαν γεωπολιτικές εξελίξεις και τις αναγκαίες ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με άνω των 30 θεσμικούς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Νέα Υόρκη με θεσμικούς επενδυτές για την οικονομία, τονίζοντας τη σημασία της δημοσιονομικής σταθερότητας, της πτώσης του χρέους και τις κυβερνητικές προτεραιότητες κατά της ακρίβειας και υπέρ της ανάπτυξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Millennium επενδυτική εταιρεία ξεκινά δραστηριότητα στην Ελλάδα

Η διεθνής εταιρεία Millennium ανακοίνωσε ότι ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομίας Πιερρακάκη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του κλάδου διαχείρισης περιουσίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Citi και Bank of America για οικονομία και επενδύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με στελέχη της Citi και της Bank of America. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η ελληνική οικονομία, η δημοσιονομική πολιτική, το κόστος δανεισμού, η ενέργεια, οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και βιομηχανία
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με επενδυτές και στελέχη στη Silicon Valley για επενδύσεις στην Ελλάδα, την καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ενίσχυση των ελληνικών startups, στοχεύοντας στην προσέλκυση διεθνών εταιρειών και ταλέντου.