ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:01:01
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Στηριζόμαστε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για το προσφυγικό

«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά θέμα που επηρεάζει συνολικά την ΕΕ και αναμένουμε τη βοήθεια σας» δήλώσε ο Κ. Μητσοτάκης υποδεχόμενος, τον Μ. Σχοινά, και Ylva Johansson, για τη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος, πριν από την έναρξη της σύσκεψης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σύσκεψη αυτή γίνεται πριν από την επίσκεψή τους στην Άγκυρα αύριο και δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. «Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε τη βοήθεια σας, μια σταθερή πολιτική της Ένωσης για την αντιμετώπισή του και μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των ελληνικών αρχών γι' αυτό».

Ο κ. Σχοινάς, από τη μεριά του, τόνισε πως είναι σημαντικό ότι ξεκινά η συζήτηση από την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα και πως θα συζητηθούν η αλληλεγγύη, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

Η κ. Γιόχανσον, με τη σειρά της, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια κοινή πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση, ανέφερε πως είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι μόνο της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι από τη μια υπάρχουν οι πρόσφυγες που υποφέρουν, αλλά από την άλλη υπάρχει και το ζήτημα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην ΕΕ.

«Είναι ένα πολύ επείγον ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή του με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Θεωρούμε», είπε η επίτροπος, «πως η Ελλάδα θα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα έχει ήδη συνεισφέρει, με νέες προτάσεις για το μηχανισμό επιστροφών αλλά και για το Δουβλίνο 2, καθώς και με ένα λογικό και υλοποιήσιμο πλαίσιο για τη διαμοίραση του "βάρους" στην ΕΕ».

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο και η Ελλάδα θα συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη με τραπεζίτες, η χαμογελαστή Κεραμέως και το ελληνικό FBI

Νέο ραντεβού του Pρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, το rebrain της κ. Κεραμέως και τα προβλήματα της χώρας, ψάχνει για ασφαλιστική η Οptima και καμπανάκι Θεοδωρόπουλου για την παραγωγικότητα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης ζει στην εικονική πραγματικότητα του «επιτελικού κράτους»

Η αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ επέκριναν την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ζητώντας απαντήσεις για το ιδιωτικό χρέος, τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε υπόθεση παρακολουθήσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εξαγωγέας ενέργειας η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για τη Γιορτή της Μητέρας, μίλησε για τη σημασία της οικογένειας και παρουσίασε παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε οικονομία, ενέργεια, εκπαί
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.