ΓΔ: 2281.36 0.06% Τζίρος: 17.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:51:43
Mitsotakis
Shutterstock

Στη Μαδρίτη ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας

Για τη Μαδρίτη αναχωρεί σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα μετάσχει και θα απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
       
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.
       
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Μαδρίτη έχει ως εξής:

Σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ισπανού ομολόγου του Πέδρο Σάντσεθ, θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 10.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
     
 Στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
       
Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.
       
Στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ραντεβού Μητσοτάκη με τραπεζίτες, η χαμογελαστή Κεραμέως και το ελληνικό FBI

Νέο ραντεβού του Pρωθυπουργού με τους τραπεζίτες, το rebrain της κ. Κεραμέως και τα προβλήματα της χώρας, ψάχνει για ασφαλιστική η Οptima και καμπανάκι Θεοδωρόπουλου για την παραγωγικότητα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης ζει στην εικονική πραγματικότητα του «επιτελικού κράτους»

Η αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ επέκριναν την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ζητώντας απαντήσεις για το ιδιωτικό χρέος, τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε υπόθεση παρακολουθήσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εξαγωγέας ενέργειας η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για τη Γιορτή της Μητέρας, μίλησε για τη σημασία της οικογένειας και παρουσίασε παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε οικονομία, ενέργεια, εκπαί
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.