«Δεν είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία της κοινωνίας», αναφέρει σε συνέντευξή της στον Real fm 97,8, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει: «Η κυβέρνηση ,έχει άλλες πολιτικές προτεραιότητες. Ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος 1,5 δισ. τον χρόνο για το Δημόσιο. Έχει κάνει 5 δισ. απευθείας αναθέσεις. Μειώνει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και καταργεί τον φόρο στις γονικές παροχές για ανώτατες περιουσίες».
«Η κοινωνία φτωχοποιείται» υποστηρίζει η κυρία Αχτσιόγλου και εξηγεί: «Από τον Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι είχαν χάσει περίπου 10% της αγοραστικής τους δύναμης και ο πληθωρισμός συνέχισε να εκτοξεύεται όλο αυτό το διάστημα. Τον Γενάρη ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 25ετίας στη χώρα και ο εναρμονισμένος δείκτης βρέθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει όλα τα βασικά είδη διατροφής και ευρείας κατανάλωσης, δεν αφορά πλέον μόνο την ενέργεια. Φαίνεται ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ' ό,τι είχε εκτιμήσει η κυβέρνηση, η οποία υποβάθμισε το ζήτημα και μιλούσε για ένα εξαιρετικά σύντομο φαινόμενο. Εκτός τόπου και χρόνου ήταν και οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, για πολύ χαμηλό πληθωρισμό το 2022».
Η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε ακόμη ότι «το φαινόμενο έχει ως έναν βαθμό διεθνείς διαστάσεις, στην Ελλάδα όμως υπάρχουν ακραίες εκφάνσεις του. Η χώρα βρίσκεται πρώτη στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος γιατί λειτούργησαν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και δεν υπήρξε παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση δόμησε όλη την πολιτική της γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Εν μέσω μίας πολύ μεγάλης ενεργειακής κρίσης διαμήνυσε ότι ούτε θα ελέγξει ούτε θα παρέμβει».
Τέλος αναφέρεται στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ λέγοντας ότι «έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, «τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ, μέτρο που απαιτεί 1,5 δισ. για έναν χρόνο, δεν είναι μικρό αλλά είναι εφικτό» και «επιμένουμε για την αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».