ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τσίπρας
Φωτο: Shutterstock

Απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας από το «όχι» στη Β. Μακεδονία

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βορείου Μακεδονίας, ύστερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετονομασία της FYROM σε Βόρεια Μακεδονία, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης ότι «μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες», ενώ υπογράμμισε επίσης πως «θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικίνδυνος ο εθνικιστικός λαϊκισμός συμφώνησαν Τσίπρας - Ζάεφ

Συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για τη στήριξη και την εφαρμογή της Συμφωνίας και την προώθηση των σχέσεων των λαών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος υπέρ Στουρνάρα, μιλάει για υποκρισία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Ο Άκης Σκέρτσος στηρίζει τον Γ. Στουρνάρα στην αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα, επικρίνοντας την αντιπολίτευση για επιφανειακή κριτική στη συνέντευξη Στουρνάρα και τονίζοντας ότι αγνοούνται τα ουσιαστικά ζητήματα.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Έλληνα πρέσβη στο Κότσανι μετά την πυρκαγιά στη Βόρεια Μακεδονία

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, επισκέφθηκε το Κοτσάνι και συζήτησε με τον δήμαρχο για τις επιπτώσεις της τραγικής πυρκαγιάς του 2025 και τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στους πληγέντες.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Στουρνάρα μέσω κύκλων: Αφήστε τις ατάκες, διαβάστε την Ιθάκη

Πηγές από το περιβάλλον Τσίπρα απάντησαν στους κύκλους Στουρνάρα, λέγοντας πως μοιάζει πιο πολύ με εκπρόσωπο τύπου της Ομάδας Αλήθειας παρά με Διοικητή της ΤτΕ και του εύχονται τρίτη θητεία, όπως ο Παναγόπουλος στην ΕΕ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Κριτική σε Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου για τοξικότητα και εντάσεις

Η Αλεξάνδρα Σδούκου αναφέρθηκε στις Συλλογικές Συμβάσεις, την ένταση στη Βουλή και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις τηρούνται και ο διάλογος κυβέρνησης-αγροτών συνεχίζεται.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Η σύγκρουση με Τσίπρα για Τράπεζα Αττικής και ο κίνδυνος Grexit

Ο Γιάννης Στουρνάρας περιγράφει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση Τσίπρα για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, τονίζοντας τον εποπτικό ρόλο και την ανεξαρτησία της ΤτΕ. Αναφέρεται επίσης σε 2012 και 2015, Grexit, Ντράγκι και capital controls.