ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:47:55
Φωτο: Shutterstock

Στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες έχει ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, για την προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 12:45 το μεσημέρι θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος στην Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού στις προηγούμενες λάμβανε πρόσκληση ως πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την «Κουμουνδούρου», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική σύνοδο του PES, με τις συναντήσεις με τα προεδρεία των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων, συνεχίζει να χτίζει γέφυρες με τις άλλες προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις για ένα κοινό μέτωπο βασισμένο στους άξονες για:

  • Κοινωνική Ευρώπη με αναχώματα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μεταρρύθμιση της ευρωζώνης
  • Βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
  • Διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης βάσει του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
  •  Αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της ΕΕ υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας.

Παράλληλα, στις παρεμβάσεις του θα τονίσει πως η Ευρώπη οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Την Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Την Πέμπτη, στις 09:00 πμ, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τα προεδρεία των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων, ενώ στις 16:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ State of Europe που διοργανώνει το think tank «Friends of Europe».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Στελέχη αμφισβήτησαν δημόσια τη στήριξη σε Τσίπρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος παραδέχτηκε «απαξιωτικά σχόλια» και έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας τη σημασία ενότητας και προοδευτικής σύγκλισης για τη δυναμική απάντηση στον Μητσοτάκη.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό συζητήθηκαν στη συνάντηση Τσίπρα με την πρέσβη των ΗΠΑ, με έμφαση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τη διπλωματία ως λύση σε κρίσιμα ζητήματα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στον Τσίπρα για οικονομία και διαφθορά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απάντησε στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, λανθασμένα στοιχεία και πολιτική αντιπαράθεση για οικονομία και διαφθορά.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στη φετινή ΔΕΘ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, προανήγγειλε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης στη ΔΕΘ, ενώ αναφέρθηκε στην ακρίβεια, την αντιπολίτευση και την πολιτική σταθερότητα.
Αλέξης Τσίπρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολιτικά μηνύματα Ψάλτη, ο Τσίπρας «ξανακλείνει» τις τράπεζες και η διασύνδεση

Το πολιτικά μηνύματα του Β. Ψάλτη, ο Αλ. Τσίπρας ξαναπαίζει με τις τράπεζες, ώθηση στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου, η... «μεγάλη» είδηση της συνάντησης Σαμαρά με Γκίλφοιλ και η επιστροφή Πατέλη.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Επιστροφή της Αριστεράς με το «ηθικό πλεονέκτημα»

Με ανάρτησή του, ο Άκης Σκέρτσος επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τις λαϊκιστικές δυνάμεις για έλλειψη ρεαλιστικού προγράμματος και για χρήση του ηθικού πλεονεκτήματος ως όπλο ενάντια στους αντιπάλους τους.