ΓΔ: 2598.81 0.20% Τζίρος: 61.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:01:37
Φώτο: Shutterstock

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει αρχικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και στη συνέχεια στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει αρχικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και στη συνέχεια στην πρώτη του Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ ως πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες το ζήτημα του επιμερισμού των βαρών. Παράλληλα θα προσθέσει πως είναι απαράδεκτη η προσέγγιση ορισμένων κρατών-μελών ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν συνιστά πρόβλημα.

Επιπλέον μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στα 3.000-4.000 ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στην Ελλάδα σημειώνοντας πως δεν θα ήταν δύσκολο για τους εταίρους να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης.

Ο πρωθυπουργός θα αναφέρει επίσης ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και η επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται, αποσαφηνίζοντας ότι απαιτείται περισσότερη βοήθεια.

Το μήνυμά του ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός νέου μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος, θα είναι σαφές.

Σε ότι αφορά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία, ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι συντασσόμαστε με την ΕΕ ζητώντας κατάπαυση του πυρός και διακοπή των εχθροπραξιών. Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει επίσης ότι η Ευρώπη θα παρέμβει δυναμικά και δρομολογούνται κυρώσεις για την Τουρκία και για τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και για τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Ακατανόητη η κριτική της αντιπολίτευσης για το χρέος

Συνέντευξη του Θ. Κοντογεώργη στον ΣΚΑΪ: Στο επίκεντρο το «καλάθι» της ΔΕΘ, η πρόωρη εξόφληση χρέους, τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα και οι κινήσεις Τσίπρα-Σαμαρά. Τόνισε τη σημασία της σταθερής οικονομικής πολιτικής.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Χρήστου, Σίσκο - Στόχος το Ευρωπαϊκό Πόλο 2028

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τους Απόστολο Χρήστου και Απόστολο Σίσκο για τις επιτυχίες τους στην κολύμβηση και ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης 2028.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Ο Στέφανος Μάνος, παράδειγμα ενεργού και ορθολογικού πολίτη

Ο Άκης Σκέρτσος αποχαιρετά τον Στέφανο Μάνο τονίζοντας πως η πολιτική του παρακαταθήκη είναι να είσαι χρήσιμος, όχι απλώς αρεστός. Εκφράζει σεβασμό, θλίψη και ευγνωμοσύνη για την πορεία και το έργο του εκλιπόντος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η σκέψη και στήριξή μας σε όσους παλεύουν με τις φωτιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Χανιά, αφιέρωσε το μήνυμα του Δεκαπενταύγουστου σε όσους μάχονται στις πυρκαγιές, τονίζοντας πως για αυτούς δεν υπάρχουν αργίες και γιορτές, ενώ κάλεσε σε αναστοχασμό και πίστη.