Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από το αστυνομικό τμήμα στη Γαστούνη, ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επεσήμανε πως το περιστατικό δεν αποτελεί «μεμονωμένο περιστατικό», αλλά συνιστά «δυνατός ήχος καμπάνας για την κατάσταση στην Ελληνική Αστυνομία και την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών».
Ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο όπου οποιοσδήποτε μπορεί να εισβάλλει, να απειλεί, να προκαλεί σωματικές βλάβες και ζημιές, και να προσπαθεί να επιβάλει τη βούλησή του με τη βία.
Όπως δήλωσε, «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δεν μπορεί να περιορίζεται σε επικοινωνιακές διαπιστώσεις και εκ των υστέρων επισκέψεις. Συντρέχει αποκλειστική ευθύνη αξιοπιστίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».
Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει και να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, αν υπήρχαν συνθήκες ασφάλειας και επαρκούς στελέχωσης του αστυνομικού τμήματος, καθώς και πώς κατέστη δυνατή η είσοδος στο τμήμα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η Γαστούνη δεν χρειάζεται άλλες επικοινωνιακές φωτογραφίες. Χρειάζεται αστυνομική παρουσία, προσωπικό, επιχειρησιακή ετοιμότητα, προστασία των αστυνομικών και εφαρμογή του νόμου χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις.
Η ανοχή στην παραβατικότητα δεν είναι κοινωνική πολιτική.
Η αδυναμία επιβολής του νόμου δεν είναι δημοκρατική ευαισθησία», κατέληξε ο αρμόδιος βουλευτής.