ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε διεθνή απομόνωση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Ο Ερντογάν εγκαταλείπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Το γεγονός οτι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν με την απόφαση του να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί οδηγεί σε απομόνωση την γειτονική χώρα υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας οτι «ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση».

Σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς. Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα απορρίπτει αμερικανική έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα 2024, υποστηρίζοντας πως η Τουρκία μάχεται την τρομοκρατία, τηρώντας το κράτος δικαίου.
Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Φιντάν προς Κούρδους: Σταματήστε να απειλείτε την Τουρκία και την περιοχή

Ο Χακάν Φιντάν κάλεσε τους Κούρδους να απομακρύνουν τους «τρομοκράτες» από τη Συρία, προειδοποιώντας πως η Τουρκία δεν θα μείνει αδρανής αν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες ασφαλείας της.