ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία σε διεθνή απομόνωση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Ο Ερντογάν εγκαταλείπει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Το γεγονός οτι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν με την απόφαση του να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί οδηγεί σε απομόνωση την γειτονική χώρα υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας οτι «ο εκτροχιασμός Ερντογάν φέρνει την Τουρκία αντιμέτωπη με όλον τον κόσμο. Εφόσον θέλει να βαδίσει σε νεοοθωμανικούς δρόμους, να ξέρει ότι θα βρεθεί πολύ μακριά από την Ευρώπη και σε διεθνή απομόνωση».

Σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως η Τουρκία δεν σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι μία χώρα που έχει ρίξει άγκυρα στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, άλλα μάλλον έχει σηκώσει πανιά για να πάει σε άλλους δρόμους. Πρόσθεσε πως με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν δεν σέβεται το παρελθόν της Κωνσταντινούπολης και δείχνει ότι θέλει να επιστρέψει σε «ένα νεοοθωμανικό όνειρο».

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία και πως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μας πληγώνει ως ορθόδοξους χριστιανούς. Τέλος, υπογράμμισε πως είναι ένα θέμα που αφορά την Τουρκία και όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από την Ανατολική Λιβύη

Η Αίγυπτος απορρίπτει την επικύρωση του τουρκο-λιβυκού μνημονίου από το κοινοβούλιο της Ανατολικής Λιβύης και δηλώνει ότι η πράξη αυτή δεν έχει καμία νομική ισχύ για το Κάιρο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκός πυρετός στην Αθήνα μετά την κύρωση του παράνομου μνημονίου

Η κύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου είναι μια δυσμενής, αλλά αναμενόμενη κίνηση για την Αθήνα, ενώ δοκιμάζει τις σχέσεις με τη Λιβύη. Στήριξη από Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου στη Λιβύη

Η Αθήνα απορρίπτει την έγκριση της Βουλής της Λιβύης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019, τονίζοντας ότι παραμένει παράνομο και άκυρο και πως θα προβεί σε ενέργειες υπεράσπισης των ελληνικών δικαιωμάτων.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βήματα για επανεκκίνηση της διασύνδεσης Ελλάδας - Κύπρου, τι ανησυχεί την Αθήνα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των ερευνών βυθομετρησης για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου. Τα αιτήματα της Nexans, ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών, οι γαλλικές διαβεβαιώσεις και η Άγκυρα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη επιρροής με Τουρκία για την Αίγυπτο: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Δένδια

Στο Κάϊρο ο Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τους ομολόγους του από Αίγυπτο και Κύπρο. Η σημασία της Αιγύπτου για την περιφερειακή στρατηγική της Αθήνας, τα διμερή αγκάθια και η μάχη επιρροής με την Άγκυρα.
Μαρία Ζαχάροβα συνέντευξη τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία για ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται στενά για την ασφάλεια της ναυτιλίας στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ. Η Άγκυρα πρότεινε στη Μόσχα τρόπους για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.