ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πολάκης ομιλία
Φωτογραφία: Παύλος Πολάκης σε ομιλία. Credit: Dimitris Kapantais / SOOC

Πολάκης: Το πραγματικό δίλημμα είναι η ύπαρξη ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ

«Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα. Το δίλημμα είναι αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ ή όχι». Aυτό απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Παύλος Πολάκης κατά την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή.

«Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα. Το δίλημμα είναι αν θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ ή όχι». Με αυτή τη φράση ο Παύλος Πολάκης απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους, ο Πολάκης υπογράμμισε την ανάγκη για μια «συντεταγμένη πορεία» του κόμματος ως προς τις πιθανές συνεργασίες. Πρότεινε να κληθούν η ΕΛΑΣ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς, όπως η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25, προκειμένου να συζητηθεί ένα «πρόγραμμα συνεργασίας».

Όπως ανέφερε, δεν έχει ακούσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού για κρίσιμα ζητήματα, όπως ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ ή η τιμή του πετρελαίου. Τόνισε ότι κάθε συζήτηση πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες θέσεις και όχι να ζητείται από τους βουλευτές να παραιτηθούν για να ενταχθούν ατομικά σε κάποιο άλλο κόμμα «και ό,τι προαιρείσθε».

Κλείνοντας, ο Πολάκης δήλωσε υπερήφανος για πολλά από όσα επιτεύχθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την περίοδο 2019-2023, κατηγορώντας το κόμμα ότι δεν άσκησε επαρκώς αντιπολίτευση απέναντι στα σκάνδαλα και στη στάση της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Αβραμόπουλου: Οι ύβρεις δεν υποκαθιστούν τις απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη στάση του στο Qatargate, χαρακτηρίζοντας αλαζονική τη δήλωσή του και κατηγορώντας βουλευτές και υπουργούς πως αποφεύγουν τη λογοδοσία όταν είναι υπό έλεγχο.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε την ΕΛ.ΑΣ. σύμπλευση με Αλέξη Τσίπρα

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πρόταση για σύμπλευση με την ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έγιναν τέσσερις ψηφοφορίες. Εκτιμήσεις αναφέρουν επικράτηση 70% υπέρ της πρότασης.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το κόμμα Τσίπρα θυμίζει προϊόν μάρκετινγκ, όχι νέα πρόταση

Ο Κώστας Τσουκαλάς χαρακτήρισε το νέο κόμμα Τσίπρα ως προϊόν μάρκετινγκ χωρίς κοινωνική βάση, εκτιμώντας ότι υπάρχει σύγχυση γύρω από τη φυσιογνωμία του, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει σαφές πολιτικό σχέδιο υπέρ της κοινωνίας.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.